Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Vestul salbatic

Preşedintele României a sugerat, vinerea trecută, proaspeţilor absolvenţi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", să pună mai repede mâna pe armă. Din câte se pare, în opinia preşedintelui României, vremurile violente prin care trecem necesită mai multă violenţă. Preşedintele României încurajează deci folosirea armelor în rezolvarea "conflictelor publice". Preşedintele României, un diplomat prin definiţie, un personaj menit să aplaneze conflicte, le reproşează poliţiştilor că nu folosesc "cum trebuie" armele din dotare. Acesta este răspunsul lui Băsescu la avalanşa de incidente cu arme de foc din ultimul timp. Ideea sa nu ar fi nouă: a fost aplicată cu un succes deosebit în SUA ori în Orientul Mijlociu. Unde nimeni nu mai ştie cine a tras primul. Poate că spre aceste peisaje se îndreaptă şi gândurile preşedinelui României, care ar dori să vadă mai multă acţiune pe străzile din România, mai multe scene "rupte din filme", îmuşcături şi morţi în ambele tabere. Cert este că încurajarea poliţiştilor în folosirea mai uşoară a armelor cu foc din dotare va duce, inevitabil, la o creştere a cererii de arme, pe piaţa neagră. Cei care se ocupă acum cu furtul din puncte de schimb valutar, cu clonări de carduri, adică cei care se afişează cu maşini şi vile de lux, vor fi nevoiţi să se "întărească" şi să dea exemple, pentru a îşi menţine supremaţia. Domnul preşedinte se joacă cu nervii extrem de întinşi ai unei societăţi în prag de explozie, care tocmai de o armă în mână nu are nevoie. Sigur, după cum am mai spus, încurajarea achiziţiei de arme pare de înţeles în momentul în care piaţa imobiliară a căzut, iar speculatorii nu mai au cu ce specula. În plus, reţelele hoţilor de maşini au picat, pentru că a picat şi piaţa auto. Şi-atunci? Din ce să se mai nască miliardari? Cu ce îşi termină interlopii vilele? Comerţul cu arme sună interesant. Mai ales în România, unde piaţa este, practic, virgină. O piaţă, care trebuie, însă, stimulată. Cu multe exemple "explozive", în presă. Cu îndemnuri la utilizarea armelor venite din chiar partea preşedintelui ţării. Comerţul cu arme pare afacerea momentului în România în care oamenii care nu şi-au primit salariile de luni bune şi care sunt daţi afară de bănci trec la gesturi disperate. Pe ei nu îi ajută nimeni. De ei profită cei care le cer votul din noiembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Laurenţiu Ciorică

Acum 14 ani

se referea la infractorii aia de drept comun, marea lor majoritate mai maronii , aşa ca ... mă abţin să dau exemple!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus