Marţi,
02.03.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Campanie pentru utilizarea programului Linux in scoli

Sibiu Linux User Group (SbLUG), comunitate locală a utilizatorilor de Linux din Sibiu , lansează, începând cu data de 1 octombrie 2009, un proiect de familiarizare a elevilor de liceu cu sistemele de operare bazate pe nucleul Linux şi software-ul liber ca alternativă la aplicaţiile comerciale.
 Proiectul SbLUG se numeşte “Open High School” şi îşi propune “ să ofere o şansă în plus utilizatorilor de calculatoare şi să deschidă noi oportunităţi de pregătire şi dezvoltare personală a tinerilor”.
 Proiectul debutează în data de 1 octombrie 2009, la Grupul Şcolar Automecanica din Mediaş, şi va continua în mai multe instituţii de învăţământ care au acceptat să participe la acest proiect, între care: Liceul Teoretic “Axente Sever”, Colegiul Naţional “Octavian Goga”, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, şcoala Generală Nr.25, şi multe altele.
 Prima etapă a proiectului cuprinde o serie de patru prezentări, pe parcursul unei ore, prezentările fiind susţinute de membri ai SbLUG după cum urmează: - Andrei Popescu (suport) – “SbLUG, Introducere în software liber, Licenţiere” - Aurel Canciu (developer) – “Medii şi aplicaţii desktop” - Tomiţă Militaru (responsabil proiect) – “Medii de programare”- Volodia Macovei (DTP & Web Designer) – “Grafica sub Linux”.
 “Proiectul cumprinde mai multe etape de prezentare , prima etapă debutând la 1 octombrie 2009 , iar ultima etapă a proiectului are ca dată de finalizare 11 iunie 2010. Proiectul se desfăşoară pe raza judeţului Sibiu şi parţial pe judeţele Alba şi Hunedoara”, mai anunţă organizatorii campaniei.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus