Marţi,
24.11.2020
Innorat
Acum
2°C

Liceeni de la Colegiul „Andrei Saguna” vor invata „Democratia”

30 Septembrie 2009 14:48

Elevii de la trei licee sibiene învaţă începând cu acest an şcolar disciplina „Educaţie pentru democraţie”.În urma unui parteneriat semnat între Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Asociaţia Pro Democraţia a luat naştere anul acesta şcolar o materie nouă: „Educaţie pentru democraţie”. Cum ea mai întâi trebuia testată, au fost selectate şase judeţe în toată ţara ţara, printre care şi Sibiul. Inspectoratele Şcolare din aceste judeţe au trebuit să transmită ministerului trei propuneri de licee în care să se predea / testeze noua materie. IŞJ Sibiu a selectat Liceul Betania, Liceul „Gustav Gundisch” din Cisnădie şi Colegiul Pedagogic „Andrei Şaguna”.

 „Este un program pilot al ministerului, un curs opţional. Ministerul ne-a solicitat o lista cu trei şcoli în care să se predea aceată materie şi noi le-am ales. Este vorba despre doar o oră pe săptămână”, spune Dumitru Neamţu, inspector şcolar pe disciplinele socio-umane.

Conform proiectului, elevii sibieni ar trebui să înveţe noua disciplină după un manual special şi patru filme celebre care tratează temele prezentate în manual:  “Hotel Rwanda”, “12 oameni furioşi”, “Filantropica” şi “Poliţist, adjectiv”. Deocamdată la Sibiu încă se aşteaptă cu interes sosirea materialelor didactice.

Dacă democraţia se prinde de elevii sibieni, există mari şanse ca ea să ajungă în toată ţara. La sfârşitul acestui an şcolar elevii vor primi nişte teste, se vor face nişte evaluări, şi dacă rezultatul este unul pozitiv ministerul va lua în considerere extinderea şi la alte şcoli a materiei.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

andreea

Acum 11 ani

Cine tine aceste cursuri? Daca e profesorul de istorie, psihologul scolii sau te miri ce alt profesor fara studii de politologie atunci nu stiu in ce masura educatia pentru democratie o sa aiba efectul dorit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus