Luni,
03.08.2020
Cer Senin
Acum
27°C

Colectie de animale impaiate, donata ULBS

06 Octombrie 2009 12:40

Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a inaugurat astăzi noul Laborator de zoologie a vertebratelor.

Marea majoritate a exponatelor din laborator sunt animale împăiate strânse într-o viaţă de vânătorul şi colecţionarul Costică Vraciu şi donate universităţii de Popei Hădărean din Mediaş. Este vorba despre zeci de animale sălbatice prezente în fauna de pe raza judeţului Sibiu şi din Transilvania.

„Domnul Hădărean a dorit să doneze această colecţie Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu deşi a fost presat de multe instituţii din ţară, inclusiv de instituţii din Cluj-Napoca sau muzeul din Târbăveni”, a declarat rectorul ULBS, Constantin Oprean. Cu această ocazie Oprean înmânat medalia ULBS fiicei colecţionarului Costică Vraciu, dispărut dintre noi.

„Sunt bucuros să spun că se inaugurează ceva deosebit pentru studenţii noştri. N-a fost greu să găsim spaţiu, n-a fost greu să gândim proiectul, a fost greu să găsim o maşină adecvată pentru transportul exponatelor”, a declarat şi Dumitru Batâr, decanul Facultăţii de Ştiinţe.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

DAN MANIU DUSE

Acum 10 ani

O SA-L IMPAIEZ EU PE....COSTICA OPREAN !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus