Luni,
03.08.2020
Cer Senin
Acum
28°C

Johannis, primul ministru. Al Sibiului

13 Octombrie 2009 18:28

În ciuda a tot ceea ce poate fi spus despre Klaus Johannis, desemnarea lui ca premier este o reuşită care îi aparţine în totalitate. Şi numai prin aceste discuţii duse la această oră între Traian Băsescu şi reprezentanţii partidelor, pomenirea numelui lui Johannis aduce câştiguri mari pentru Sibiu, pentru oraş, pentru oamenii de aici. Nu au reuşit să facă atâta propagandă pentru Sibiu toţi parlamentarii în ultimul an, câtă a reuşit, indirect, Johannis prin actualele discuţii. Iar dacă propunerea va fi făcută, Klaus Johannis trebuie să accepte. Nu pentru că ar face, brusc, curăţenie în lumea guvernării acestei ţări. Ci pentru câştigul imens pe care Sibiul l-ar avea. După cele două săptămâni în care sibianul ţărănist Gavril Dejeu a condus guvernul ca interimar, fără nicio urmare pentru Sibiu, a venit vremea să avem un premier care să arate că Sibiul merită mai mult în ierarhia judeţelor acestei ţări. Modul în care primarul a pus "cu botul pe labe" luptele politice din Sibiu ar putea fi imprimat şi la Bucureşti. Nu îmi fac speranţe că un Johannis premier ar face ca "treaba să meargă ceas" într-un timp scurt, dar chiar cred că prezenţa lui în conducerea guvernului ar putea oferi şi o altă imagine asupra modului în care se poate face administraţie în această ţară. Da, cu felurite jocuri de culise, făcute pentru unele grupuri de interese. Da, cu mulţi bani publici. Dar şi cu multe finalităţi în favoarea omului de rând, a cetăţeanului, a contribuabilului, adică a acelui public demonetizat până acum în discursurile "celorlalţi" politicienie. Nu cred în ideea că, odată ajuns la Bucureşti, Klaus Johannis va fi murdărit în "troaca de porci". Mugur Isărescu a condus şi el un guvern, tot în vremuri tulburi, dar a reuşit să îşi păstreze imaginea imaculată. Sunt convins că şi Johannis va reuşi acest lucru, chiar dacă va conduce un guvern timp de două luni sau timp de un an ori mai mult. Cât priveşte "ce va face Sibiul fără primarul Klaus Johannis", nu e cazul de "impacientare". Astrid Fodor ar fi un nume care ar putea foarte bine să îi ţină locul actualului primar.PS. Prin propunerea lui Klaus Johannis pe postul de premier, liberalii au câştigat o mare bulină albă în rândul alegătorilor sibieni. Dar, desemnarea propunerii pentru funcţia de premier este atributul constituţional al preşedintelui, adică al lui Traian Băsescu. Iar dacă el nu îl va propune pe Johannis, iată cum alte procente de alegători sibieni îşi vor muta votul mai către centru-dreapta.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

alegator

Acum 10 ani

si cine sa-i ia locul? trihenea? tuluc? cristi marinescu? eugen barbu?
Raspunde

Gelu

Acum 10 ani

Astrid Fodor nu a fost in stare sa tina o simpla conferinta de presa in locul primarului dapai sa-l inlocuiasca de tot... eventual sa demisioneze ca sa se poata intoarece Johannis dupa 1/2/3 luni la Guvern
Raspunde

hantătar

Acum 10 ani

Măi băiete nu te-ai prins că-i o bomboană otrăvită...ce a câştigat Clujul ca imagine după nominalizarea lui Boc..hai să fim seriosi...
Raspunde

Badea Cartan

Acum 10 ani

Ceea ce e ste dezgustato e faptul ca liberalii au initiat motiunea de cenzura pentru ca numai un alt guvern si un alt premier ar putea asigura o campanie electorala cinstita si alegeri corecte, in care scop liberalii si-au ales omul, chipurile un independent. In felul acesta, liberalii si l-au subodonat iar independenta premierului e una conditionata. Pentru ca subordonarea sa fie perfecta, Crin, care se si vede presedinte, i-a promis lui Johannis ca, in continuare, va fi premier. Cata corectitudine, cata onestitate! Cata meschinitate: sa dai jos un guvern, asa cum era, pentru a-ti atinge tinta! Machiavelismul e in floare pe plaiul nostru mioritic. Numai ca lui Crin nu-i va fi usor, nu din cauza lui Basescu, ci a lui Geoana care mizeaza pe principiul, tot autohton, al celor multi.
Raspunde

yon din Boian

Acum 10 ani

Felicitari parlamentului Romaniei pentru ca ne-a scapat de Boc si clica PD-Lista. Se dovedeste pentru a 3-a oara ca PD-Lul este un partid bun in opozitie si nu la guvernare. Ei isi dovedesc competenta doar la latrat. Ca de facut nu au competente. Cu un Pogea la cel mai important minister in timp de criza au impovarat in datorii multe generatii de acuma incolo. Sa vedem ce se va intampla acuma cu programul "prima si ultima casa". Am inceput sa cred ca se mai pot indrepta lucrurile in aceasta tara cu Iohannis prim-ministru.
Raspunde

mania

Acum 10 ani

puerila comparatia cu m.isarescu.
Raspunde

wassyle

Acum 10 ani

ma doare fix in imensa mea pu1a.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus