Joi,
13.06.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Lipsa de igiena, posibila cauza a imbolnavirii elevilor din Racovita

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au stabilit, în urma analizelor, că cei 16 elevi din Racoviţa care au fost internaţi în spital cu dureri de cap, vărsături şi greaţă nu au avut toxiinfecţie alimentară, dar nu au putut preciza cauza îmbolnăvirii lor, fiind suspectată lipsa de igienă.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Sibiu, care citează o informare din partea DSP, probele recoltate din lotul de lapte şi corn au fost analizate, dar rezultatele sunt negative, deci nu aceste produse alimentare au provocat îmbolnăvirea copiilor.

"Probele alimentare (lapte-corn) recoltate au fost analizate, iar rezultatele au fost negative sub aspectul parametrilor fizico-chimici şi microbiologici. La recomandarea Direcţiei de Control din Ministerul Sănătăţii, au fost recoltate probe biologice de la cele două persoane responsabile cu distribuirea alimentelor, precum şi din camerele unde sunt păstrate aceste alimente şi din clasele elevilor suspectaţi de toxiinfecţie alimentară. Aceste probe sunt în lucru", se arată în comunicat.

Potrivit acelaiaşi surse, a fost analizată în laborator şi calitatea apei potabile din localitate, iar rezultatele au fost în parametri normali, deci nici aceasta nu a cauzat îmbolnăvirea copiilor.

"Concluzia DSP Sibiu este că în cadrul colectivităţii de şcolari din comuna Racoviţa nu s-a evidenţiat agentul de influenţare a cauzelor apariţiei unei toxiinfecţii alimentare", se arată în documentul citat.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Dorin Teodorescu, a explicat că specialiştii suspectează lipsa igienei din locurile de depozitare a produselor sau alte cauze, însă nu este vorba despre un agent patogen care să provoace toxiinfecţia alimentară şi care să îi pună în pericol pe ceilalţi copii din şcoală.

Specialiştii DSP Sibiu aşteaptă şi rezultatele celui de-al doilea set de analize, iar în funcţie de rezultatul acestora se va continua ancheta la şcoala din Racoviţa.

Un număr de 25 de copii au ajuns, vinerea trecută, la dispensarul din comuna Racoviţa, după ce au mâncat lapte şi corn, şaisprezece dintre ei fiind trimişi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus