Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Johannis. Episodul pilot

Nici nu putea găsi primarul Sibiului, Klaus Johannis, o ocazie mai bună să se prezinte ţării decât prin nominalizarea sa la postul de premier, din partea două treimi din parlament. Sunt sigur că ăsta a fost principalul motiv pentru care a acceptat propunerea. A fost suficient un singur drum spre Bucureşti. A fost anunţat, aşteptat şi primit ca un salvator. O ţară întreagă s-a aşezat la televizor să vadă cine este şi cum vorbeşte "neamţul" venit să salveze România din mocirla economică şi politică în care a intrat. A intrat ca un rege în Palatul Parlamentului. A răspuns scurt, ironic şi misterios, lucru total neobişnuit pentru un politician de Bucureşti. A făcut presa să zâmbescă şi a reuşit, în numai 24 de ore, să o determine pe incomoda Gabriela Vrânceanu Firea, de la Antena 3 să spună că el este cel care ar trebui să ia ţara acum şi să o "înfrumuseţeze". A fost comparat cu Obama de către Cristian Tudor Popescu. A primit aprecieri de la PDL-işti. Mai puţin, de la cei din Sibiu. Totul, în 24 de ore, timp în care a vorbit de câteva ori presei şi a dat două-trei scurte interviuri la radio şi televiziune. Mai mult. A fost inspirat să nu rămână în Bucureşti, noaptea şi a doua zi după vizită, aşteptând răspunsul în Sibiu. De ce inspirat? Pentru că, spre exemplu, a pătruns în emisiunile cu cele mai mari audienţe din studioul local de la Sibiu, cu un semnal decalat, dând impresia că vorbeşte de departe, din occident, din civilizaţie. A tot repetat că el "nu s-a cerut la Bucureşti" şi că ei au venit să îl cheme. În condiţiile date, nu e de mirare că jumătate din România a fost cucerită şi a decis că el ar trebui să fie premier. Deşi nu multă lume ştia cine e Johannis. De aceea, cred că, pentru primarul Sibiului, miza acestor zile, miza acestei nominalizări surpriză nu a fost ocuparea postului ci lansarea sa pe scena naţională. Anul capitalei culturale europene a fost, de asemenea, o campanie pregătitoare, o campanie care a indus în subonştientul multor români ideea că la Sibiu se naşte un paradis occidental. Al cărui principal artizat e un "neamţ". În esenţă, un personaj politic ce s-a prezentat într-o lumină aproape mesianică şi care şi-a creat un potenţial electoral pe care sunt foarte curios cum îl va exploata în continuare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Cisnadianu' Turmentat

Acum 14 ani

Eu stiu multi care au avut alta impresie, chiar m-au sunat sa ma intrebe daca Iohannis asta e chiar sas sau de ce e asa "tacut" si de ce raspunde cu textul intrebarii, ca la clasa I de genul: I: D-le Iohannis dvs. vreti sa...? R: Da, eu Iohannis vreau... orice. Iar "jurnalistii" sa-l scoata din penibil o tot dadeau intruna ca e omul faptelor si nu al vorbelor si ca e cel mai potrivit, ca Sibiul..., ca sasii..., ca vrajeli care prind la cei ce se uita in gura lui Voiculescu si Vantu (ca tine dealtfel care pun pariu ca esti fan M.Badea)...incomoda Vranceanu Stirea?! :))) vai vai... asa modele, asa ziaristi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus