Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

BERD finanteaza inca 40 de strazi si un pod

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va finanţa reabilitatea a alte 40 de străzi din oraşul Sibiu şi podul de pe strada Neculce printr-un împrumut de 11.5 milioane de euro. Înainte de a aproba împrumutul, BERD solicită un acord de prefinanţare, care va fi aprobat în şedinţa Consiliului Local ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit datelor iniţiale, împrumutul va fi luat pe următorii 10 ani, cu o perioadă de graţie de trei. Însă condiţiile definitive de creditare vor fi stabilite de abia după semnarea acordului de prefinanţare.
Cele 11.5 milioane de euro se vor adăuga celor peste 50 deja împrumutate de municipalitatea sibiană de la diferite bănci. Cu toate aceste împrumuturi, gradul de îndatorare al Sibiului se apropie de 20%. BERD este cel mai important creditor al Sibiului, cu 25 de milioane de euro, fără să luăm în calcul şi acest credit. Locuinţe sociale în Sibiu au fost construite prin bani împrumutaţi de la BRD, circa 10 milioane de euro. Cele mai recente împrumuturi, în valoare cumulată de 90 de milioane de lei, a fost luate de la Dexia Kommunal Credit iar banii au fost investiţi în Aeroportul Sibiu, o investiţie comună a Primăriei şi Consiliului Judeţean Sibiu. Consiliul Local Sibiu a mai Din cei 11.5 milioane de euro solicitaţi de la BERD, municipalitatea intenţionează să reabiliteze 40 de străzi din municipiul Sibiu. Rata dobânzii este de 3.5% peste dobânda Euribor, la şase luni, sau Robor la 3 luni, aplicabil din 2011.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

9 comentarii

crinu-pnl

Acum 14 ani

Bravo iohANNUS ai reusit sa indatorezi sibiul pentru urmatorii 80 de ani, creditul fiind de aproape 1 miliard de euro !!! La plata toti sibienii, cu toate ca, au votat iohANNUS doar tradatorii de neam si tara: PSD-PNL-UDMR-Minoritati. Nu va este rusine gunoaie, a-ti indatorat pe copiii si nepotii vostri.
Raspunde

dan

Acum 14 ani

ce io fi trebuit si lu asta sa ia imprumut sa construiasca locuinte sociale...
Raspunde

eu

Acum 14 ani

ptr 1) banii au fost luati ptr dezvoltarea orasului...pentru ca, copiii si nepotii nostri sa creasca intr-un oras European nu Sovietic
Raspunde

JON

Acum 14 ani

SA NE TRAESTI DL.IOHANIS AI FACUT SIBIU UN ADEVARAT ORAS EUROPEAN CONTINUATI MAI DEPARTE SI LASATI PE MITICI CARE HABAR NU AU CUM SE TRESTE INTUN STAT DEMOCRAT VA FELICIT PENTRU CEA CE ATI FACUT VA FELICIT DIN U.S.A
Raspunde

JON care este Itzic

Acum 14 ani

Imbecilul asta cu propaganda si-a lasat excrementele pe toate ziarele sibiene!
Raspunde

un sibian

Acum 14 ani

pentru crinu-pnl si pentru toti cretinii care nu inteleg nimic din ce se intimpla in jurul lor...rugati pe cineva sa va explice. Daca era dupa voi nu s-ar fi facut nimic in sibiu ca sa nu fim datori...gandire de roman imbecili!!!
Raspunde

lica

Acum 14 ani

roasul trebuie modernizat si daca nu vin banii furtai de MITICI trebuie sa ne imprumutam.analfabetilor nu mai comentati aiure.20% indatorare este foarte putin.MARS CU PLUTA IN BANIE MITOCANILOR!
Raspunde

lila

Acum 14 ani

,,m UE,, la mitici.
Raspunde

pt. lila, IP 192.109.190.88

Acum 14 ani

papagalule, mai bine de jumatate din bucuresteni sunt "provinciali", deci si bulangii din Sibiu. nu va da bucurestiul bani? pai daca gaozarii vostri alesi baga sub buci banii astia, ce puIa sa ajunga la voi ? youtube.com/watch?v=qonX-4wmT0I
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus