Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
2°C

Schomers: „S-au investit prea multi bani in jucatori mediocri”

Fostul antrenor al CSU Sibiu, Peter Scomers, face o analiză la rece a echipei din sezonul trecut şi la ce se întâmplă acum. Mircea Vulc, Darnell Clavon, Cristi Crăciun nu scapă de dezvăluirile lui Schomers.

Reporter: Cum a fost viaţa dvs. ca antrenor la CSU?
Peter Schomers: Ca să fiu cinstit, viaţa ca antrenor la CSU nu a fost nemaipomenită. Cu un manager care încearcă în mod constant să submineze autoritatea ta ca antrenor, nu e deloc amuzant şi potrivit, pe termen lung. Dar nu pot să zic că nu am avut şi momente nemaipomenite. Fanii, prietenii mei, echipa (în special în primul an), precum şi succesul pe care l-am avut au compensat de multe ori, pentru mine, situaţia ciudată.

R.: Care este părerea dumneavoastră despre noul antrenor, Darnell Clavon, ştiu că l-aţi antrenat?
P. S.: Eu nu-l cunosc ca şi antrenor, doar ca jucător. Sincer, îi doresc mult succes în primul său an, în care încearcă să îşi construiască o carieră de antrenor. Ca persoană am dubiile mele, pentru că de fiecare dată când spune pe faţă ceva frumos despre tine, pe la spate spune tocmai contrariul.

R.: Dacă ştiţi jucatorii noi, ce părere aveţi despre ei?
P. S.: În opinia mea, s-au investit prea mulţi bani în jucători mediocri. De ce să nu cumperi un singur jucător bun în loc de doi mai slabi? Dacă clubul nu avea un buget mare, trebuia să concentreze banii pe câţiva jucători buni şi să construiască în jurul lor. Cu toate acestea, nu ştiu sistemul pe care îl foloseşte Clavon. Sistemul meu era compus dintr-un line-up de talie mică, fără un 5 veritabil, pentru că pivoţii sunt în general foarte scumpi, dar cu o echipă foarte atletică, în stare să joace în pressing, cum aţi văzut în cele două sezoane. Dacă Cristi Crăciun nu a înţeles asta în termen de doi ani, înseamnă că gândurile sale au fost, probabil, în altă parte - dar eu nu sunt surprins.

R.: Ce părere aveţi despre fani? Nu vă e dor de echipă, de fani, de oraş?
P. S.: Suportul fanilor a fost incredibil. Şi ei ştiau că am nevoie de el, lăsând deoparte faptul că eu cred că l-am şi meritat. Ei au înţeles foarte repede poziţia mea ca un antrenor principal, alături de legenda Mircea Vulc. Până la urmă, rolul lor în renunţarea lui din postul de antrenor, a fost destul de important. Datorită lor atmosfera de la meciurile de acasă a fost atât de explozivă. Nu voi uita niciodată asta. Pe lângă asta, m-am bucurat de fiecare dată să mă întâlnesc cu ei, să cunosc tot mai mulţi oameni.

R.: În viitor, aţi vrea să reveniţi la Sibiu ca antrenor?
P. S.: Asta ar depinde de anumite modificări în management la CSU, care sunt, probabil, destul de improbabile.
 
R.: În trecut, aţi avut vreodată probleme cu unii dintre jucători? Aţi simţit vreodată că echipa nu e 100% lângă dumneavoastră?
P. S.: Desigur că am avut asemenea momente. Într-o anumită măsură, aceste conflicte dintre jucători şi antrenor derivă din dinamica echipei. Ele pot fi chiar benefice echipei, dacă sunt corect rezolvate. Ce a fost rău, a fost că aceste conflicte au fost adesea indirect, dar uneori direct, cauzate de Mircea Vulc, pentru a diminua autoritatea mea sau a o creşte pe a sa în funcţie de cum vreţi să priviţi problema. Unii dintre jucătorii cu mentalitatea slabă au primit astfel scuze pentru jocul lor, având tot timpul posibilitatea să se ascundă în spatele lui Mircea Vulc. Slavă Domnului că cei mai mulţi dintre ei au avut caractere suficient de puternice, pentru a menţine viaţa echipei la nivelul de funcţionare şi au putut să se concentreze pe joc, pe baschet şi pe victorii în locul certurilor şi împărţirilor de vină.

R.: Vă întreb acest lucru pentru că în interviul cu Cristian Crăciun, el ne-a spus că nu sunteţi un antrenor atât de bun, că Dee e mai bun decât dumneavoastră şi a comentat rezultatele echipei din ultimii doi ani ca "un joc al rezultatelor, fără tactici". Aţi putea comenta asta?
P. S.: Nu m-aş compara pe mine ca antrenor sau ca persoană cu Darnell Clavon. Alţii pot face ce doresc. Să ştiţi că nu sunt surprins de comentariile lui Crăciun. Ca persoană, el este, probabil, cea mai mare dezamăgire pe care am avut-o vreodată, la această echipă. Ca jucător... porecla lui spune totul, Bâtă.

Comentarii

8 comentarii

....

Acum 11 ani

toata stima, PETER! Finalul interviului mi-a placut la maxim. RESPECT!
Raspunde

fan

Acum 11 ani

De unde stie schomers cati bani s-au dat pe jucatori?Probabil ca el este si a fost 'veriga slaba"in echipa.Probabil nu stiti ca jucatorii au conditionat ramanerea lor la echipa de plecarea lui.de ce s-a intors Smith si Triplet vrea sa se intoarca dupa plecarea lui?Il vorbeste de rau pe Vulc(singurul care i-a luat apararea anul trecut)uitand ca el l-a adus la echipa.Cine stia ceva despre el pana n-a fost adus aivci?Si unde va mai antrena vreodata schomers cu pretentiile lui nemasurate,el care nu facea antrenamente decat la video.Vor trece anii si o sa vedem ce va realiza acest neamt nesimtit.Mai sunt curios cum a reusit aceasta"ziarista"de scandal sa-i ia interviu cand ea nici romaneste nu prea stie bine,dar engleza sau germana.Probabil tot ea i-a "pus"in gura cele spuse despre Bata,caci el saracul....Iar comparandu-se cu Clavon a gresit rau de tot:nu e nici la glezna lui ca om,ca jucator si ca antrenor
Raspunde

M_Ovidiu

Acum 11 ani

@ fanule timpul ne va dovedi cat de bun e actualul antrenor.Daca imi aduc bine aminte superpivotul Summers a venit la recomandarea domnului Clavon.Cand il va intrece Clavon pe Schomers in rezultate atunci o sa spuna lumea ca e antrenor. PS: cunoscand precedentele interviuri, a se vedea cazul Summers tind sa cred ca nu mai mult de 40% din acest interviu sunt vorbele lui Peter
Raspunde

dudu

Acum 11 ani

fanule sa nu incepi sa plangi te rog. schomers a fost mult mai antrenor si mult mai om decat cei care sunt acum la echipa. ca supara adevarul asta e altceva.
Raspunde

me

Acum 11 ani

sa vedem ce performante va avea clavon performante si apoi sa-l comparam cu Schomers. nu sunt un sustinator al neamtului care are si el bubele lui. cat despre triplett....sa vedem daca inchisoarea va sta in calea revenirii lui.
Raspunde

ss

Acum 11 ani

sunt de aceasi parere..clavon e prastie si e marioneta lui vulc...el comanda dee executa...am stat in spatele bancii de rezerve si am vazut pe viu lucrul acesta...`scoatel pe kevin, bagal pe X, scoatel pe y, baga-l iara pe kevine` etc...dee executa fara sa stea pe ganduri...de fapt ce ganduri sa aiba el despre antrenorat...
Raspunde

contrafan

Acum 11 ani

Bai fan tu ori esti Mircea Vulc ori Bata craciun si te ascunzi sub un pseudonim. Acum sa fim sinceri cati antrenori de culoare ati vazut voi chiar in NBA? de ce oare nu ii angajeaza nimeni credeti ca din rasism? Nici vorba are de-a face cu creierul acestora...sau cu lipsa lui mai exact..
Raspunde

ioana

Acum 10 ani

ce mai stiti de bata asta pe la ce echipa a fost se plange ca nu a luat bani din ce o fi traind saracu pentru ca era cam anvatat cu chefurile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus