Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Angajatori de lux in vremuri de criza

În miez de criză economică, piaţa locurilor de muncă din Sibiu pare că înseamnă cozi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi multe posturi de magazioner şi încărcător-descărcător. Şi totuşi, în miez de criză, firme importante din Sibiu angajează director executivi, directori de sucursale şi filiale, ingineri, specialişti IT sau directori de vânzări. Printre companiile care apelează la servicii de recrutare prin intermediul firmelor specializate sau a portalurilor online se află BCR, Banca Unicredit Ţiriac, Continental AG, Marquardt sau ThyssenKrupp Bilstein Compa. BCR, spre exemplu, caută, din septembrie, director executiv pentru filiala din Avrig. Pentru a aplica la acest post, însă, îţi trebuie studii superioare de specialitate, experienţă în domeniu de până la cinci ani şi, potrivit anunţului de angajare "autocontrol în situaţii de stres". BCR a fost o bancă destul de activă pe partea de angajări, în Sibiu, pe parcursul anului, firma căutând şi angajând, printre altele, consilieri de credite, dar şi un "asistent director".
O altă bancă, Unicredit Ţiriac, vrea să îşi găsească un director de agenţie în Sibiu. Prin anunţul, publicat la începutul lunii octombrie în mediile specializate din online, banca solicită o persoană cu diplomă în economie sau drept, experienţă în domeniul bancar şi în funcţie de conducere, limbă engleză, dar nu face nicio referire la mediu de stres. Pe de altă parte, aceeaşi bancă se află în căutarea unui "Relationship Manager Business Customers", în Sibiu, pentru care cere un an experienţă în managementul relaţiilor, studii superioare şi "capacitate de lucru sub stres".
În fine, altă bancă care angajează pe timp de criză este Procredit. Instituţia bancară vrea să îşi găsească analist regional de credite.  
Posturi de muncă interesante sunt şi în domeniile puternic afectate de criza economică, precum industria auto. ThyssenKrupp Bilstein Compa, producător de amortizoare, caută, spre exemplu, inginer de calitate, în Sibiu, care să ştie ce înseamnă ISO 9001 şi celelalte certficate de calitate. Angajări face şi Continental AG, posturile căutate fiind, pe limba tuturor,  de "Logistics Production Planner" sau " Production Engineer in Automotive Field".
Un alt producător din industria auto, prezent în Sibiu, Marquardt, a venit constant cu anunţuri de angajare pe parcursul acestui an. Numai în ultima lună, producătorul german a scos la concurs şase posturi în cadrul diviziei din Sibiu: inginer de calitate, inginer proiectant şi, pe limba lui Shakespeare, "Software Test Engineer", "Teamleader Embedded Software", "Mechanical Design Engineer", "Software Developer for embedded Car Systems".
Alte locuri de muncă interesante scoase la concurs de companii străine în ultima perioadă vin din domeniul IT sau chiar al industriei aeronautice. Compania olandeză Aeronamic, spre exemplu, tocmai se află în căutarea unui manager de operaţii la Sibiu şi a unui şef de producţie.
Cei cu înclinaţii de a părăsi România, au posibilitatea să vadă cu ochii lor câmpurile de maci din Afganistan, dacă aplică la postul pus la dispoziţie de firma ATCO Frontec Europe. Compania oferă un salariu de până la 2.500 de euro pe lună.
Printre cei care caută angajaţi, în vremuri de criză se află şi nume "exotice", din domeniul insolvenţei, precum Trident Trans Tex, care, potrivit Bestjobs.ro, caută contabil şi o persaonă care să se ocupe de relaţia cu furnizorii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus