Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
10°C

Ieseanul cu solzi cauta ajutor

Daniel Simion Suciu, de 53 ani, are pielea ca solzii de peşte, nu este primit în magazine şi a fost alungat şi de frizer. Omul vede zilnic cum se transformă şi dintr-un om normal iese la iveală o persoană care îi sperie pe ceilalţi Traiul într-o lume normală, dar suferind de o boala care îi face pe toţi să întoarca capul şi să arunce priviri răutacioase sau pline de mirare este un adevarat coşmar, scrie cotidianul Bună Ziua Iaşi. "M-am născut cu o malformaţie congenitală, iar în ultimul timp îmi iese şi in dosul palmei. Am nouă biopsii făcute şi nici medicii nu ştiu cum o să evolueze boala mea. De la şase luni a început să mi se asprească pielea, iar de pe la 40 ani boala a început să devină vizibilă. Nici la frizerie nu vor să mă tundă pentru că am o boală de piele. La unele magazine îmi punea marfa pe tejghea şi când îmi vedeau mâinile nu îmi mai lua banii şi lua marfa, spunea că sunt boschetar", a povestit Suciu.
Acum, bărbatul încearcă să se ferească de ochii lumii, deşi boala de care suferă nu este deloc molipsitoare. Singura modalitate de transmitere este pe linie genetică.

Bărbatul este conştient că boala sa nu are leac, iar tratamentul pentru ameliorarea simptomelor este cât se poate de costisitor. Singurul venit al bărbatului este reprezentat de banii obţinuţi din gradul de handicap. Mai exact, venitul lunar al bărbatului nu depaăşeşte suma de 230 lei, în condiţiile în care medicamentele esenţiale ajung la 400-500 lei.
Boala se extinde de la o zi la alta, dar deocamdată bărbatul este mulţumit că aceasta încă nu i-a acoperit şi faţa. Dacă bagă mâinile în apă caldă şi imediat nu se dă cu vaselină specială, pielea bărbatului devine tare şi se crapă până la sânge. "Vaselina îmi dă posibilitatea să mă mişc, îmi înmoaie pielea. Ca să fac un tratament exact cum spun medicii, cu toate vitaminele şi cu tigason, m-ar ajunge la 2000 lei pe lună. Dar eu mă mulţumesc cu acid salicilic şi cu vaselină", a spus bărbatul. Pentru ca resursele financiare ale bărbatului sunt limitate, acesta şi-a deschis un cont la CEC Bank pe numele Daniel Simion Suciu, RO69CEIS0102RON0027094, pentru a putea fi ajutat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 317

Comentarii

1 comentarii

petru

Acum 10 ani

Domnule Suciu,am si eu o boala de piele foarte asemanatoare cu a dvs si tot de la sase luni a fost vizibila!Boala mea a fost diagnosticata eritrikeratodermie figurata variabila mutilanta Mendes da Costa si fac tratament cu Neotigason neintrerupt din anul 1989,fiindca la mine boala a fost mult mai grava si intreruperea tratamentului ar fi dus la agravarea in continuare a bolii.Dau o gramada de bani pe medicamente ,dar fara ele nu pot!Daca cititi cele scrise de mine,domnule Suciusi vreti sa aflati mai multe ,lasati la aceasta pagina un mesaj si un numar de telefon si mai vorbim.Va doresc suferinta usoara ca sanatate nu vom mai avea cu asemenea boli!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus