Joi,
05.08.2021
Ceata
Acum
13°C

Sindicatele nu au cui protesta

Sindicaliştii din Administraţie vor aştepta ca România să aibă un guvern stabil înainte de a începe noi proteste. Prin urmare, au amânat protestele până la începutul anului viitor. Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că protestele, care vor include o grevă de avertisment şi una generală, vor avea loc în comun cu restul federaţiilor sindicale ale bugetarilor. "Legea de salarizare unitară şi cea a reorganizării agenţiilor guvernamentale promulgate diminuează veniturile salariale ale bugetarilor şi creează premise de disponibilizare în sectorul bugetar. Acest lucru ne determină să începem acţiuni de protest, iar Biroul Executiv şi preşedintele FNSA au fost mandataţi să ia legătura cu toţi liderii de sindicat din sectorul bugetar şi să trecem la acţiuni de protest - grevă de avertisment şi grevă generală, după ce vom avea un guvern stabil şi o situaţie politică stabilă, la începutul anului 2010, în ianuarie", a afirmat Suciu, citat de Mediafax.
Suciu va negocia revendicările salariaţilor din administraţie cu orice guvern stabil. La conferinţa desfăşurată la Cluj au participat peste 120 de lideri de sindicat din administraţie. FNSA are peste 46 de mii de membri.

Vizualizari: 194

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus