Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Voleiul sibian, o biata epava

Voleiul sibian seamănă în momentul de faţă cu o epavă. Fără director, fără sportive de performanţă, lipsite de orice brumă de finaţare şi cu o tradiţie relativă în urmă. Echipa CSŞ-CSM Terezianum Sibiu de abia îşi trage sufletul în Divizia A. În al doilea an în prima ligă, situaţia devine din ce în ce mai critică. După aproximativ un an şi jumătate petrecut în primul eşalon şi nu mai puţin de patru antrenori schimbaţi, echipa de volei se zbate la limita existenţei. Ultimul tehnician venit pe banca CSM-ului este Paul Bogdan. Are numai 30 de ani şi a antrenat două echipe de divizia A şi naţionala de tineret înainte de a veni la Sibiu. De la 21 de ani a început să antreneze pe CSS 6 Bucureşti în timp ce juca şi la Rapid Bucureşti. La 24 de ani a plecat la CSU Metal Galaţi. "La Galaţi am stat până la 28 de ani. Am pregătit senioarele ca antrenor secund şi am câştigat de două ori campionatul şi de două ori cupa şi am mai pregătit şi cadetele cu care am terminat pe locul trei. Am jucat mai mult volei de plajă. A fost o perioada bună la Galaţi dar eu aş fi vrut să fiu antrenor principal însă nu s-a putut aşa că am plecat de acolo" a spus Paul Bogdan. Acesta s-a întors la Rapid Bucureşti şi a antrenat echipa de fete până anul trecut când aceasta a retrogradat în divizia B. "Eu ţin la Rapid, acolo mi-am petrecut mult timp. Am preluat echipa în prima divizie dar, din cauza banilor, multe fete au plecat, iar în iarnă au mai rămas doar opt jucătoare. Când am început returul au mai rămas doar şapte care jucau aproapte gratis. Am rămas la club pentru că eram prieten cu managerul şi i-am promis că am să stau până se încheie sezonul", a declarat antrenorul.

 Paul Bogdan a venit la CSM Sibiu înainte cu o săptămână de începerea campionatului. Acesta spune că situaţia financiară este puţin mai bună decât la Rapid însă pentru noi jucătoare nu se mai găsesc bani. Tehnicianul care în vara asta a dus echipa de senioare a României în Liga Europeană este nevoit să joace cu un nucleu de şapte jucătore. "Am venit aici în speranţa că voi reuşi să construiesc ceva dar trebuie jucătoare noi, cu ce avem acum nu se poate face performanţă. Sunt tinere, neexperimentate, iar unele dintre ele au jucat anul trecut rezerve iar acum sunt titulare. Cred că cea mai bună jucătoare din lot este Andreea Neculce. Nu ştim ce o să reuşim cu un buget aşa mic comparativ cu echipele de pe primul loc. Obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare", a precizat Paul Bogdan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus