Duminică,
21.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Vioara lui Enescu pe scena salii Thalia

Filarmonica de Stat din Sibiu îl aduce vineri pe scena sălii Thalia pe Gabriel Croitoru, solistul care va susţine un recital la vioara care a aparţinut compozitorului George Enescu.

Gabriel Croitoru revine pe scena sălii Thalia după ce în 15 ianuarie a fost invitat ca solist într-un concert dirijat de maestrul Horia Andreescu.

Concertul este programat a începe de la ora 19:00. Gabriel Coritoru împreună cu Nicuşor Silaghi (vioară), Marius Suărăşan (violă) şi Vasile Jucan (violoncel) vor prezenta publicului lucrări camerale semnate J. Brahms. Pentru acest eveniment membrii cvartetului Transilvan au invitat la pian pe Mihai Ungureanu.

„Violonistul Gabriel Croitoru, unul dintre cei mai valoroşi interpreţi ai generaţiei sale, participant la consolidarea renumelui internaţional al artei interpretative româneşti, s-a format sub îndrumarea prestigioşilor profesori Mihai Constantinescu, Modest Iftinchi şi Ştefan Gheorghiu. Gabriel Croitoru este solist concertist al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti şi prim violonist al Cvartetului „Transilvan” din cadrul Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. În paralel, desfăşoară o activitate didactică, în calitate de Profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti, instituţie la care a obţinut titlul de Doctor în muzică (2006), sub îndrumarea renumitului Prof.univ.dr. Octavian Lazăr Cosma” a declarat dr. Roxana Pepelea, consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu.

În 1998, violonistul a câştigat Concursul pentru atribuirea dreptului de folosinţă asupra viorii Stradivarius, cântată Ion Voicu, iar în 2008, a câştigat dreptul de folosinţă asupra viorii Guarnerius (construită în 1730 şi supranumită „Catedrala”, datorită sunetului său), care a aparţinut lui George Enescu - vioară pe care va cânta şi vineri la sala Thalia.

Pentru toate aceste evenimente s-au pus în vânzare la sediul Filarmonicii (Sala Thalia) bilete cu preţul de 12 lei. Elevii studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50% .   

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus