Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Obama pregateste noi trupe pentru Afganistan

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-ar putea pronunţa la 1 decembrie cu privire la trimiterea de trupe suplimentare în Afganistan, adresându-se naţiunii, potrivit postului National Public Radio (NPR), anunta Mediafax. Postul de radio, care citează surse anonime, precizează că întăririle ar putea fi substanţiale, dar nu prezintă niciun fel de cifre.

Ulterior, secretarul Apărării, Robert Gates, şi şefii de stat major pentru operaţiunile din Afganistan, amiralul Michael Mullen şi generalul Stanley McChrystal, ar urma să se exprime în faţa Congresului pentru a detalia planul american, adaugă NPR.

Până atunci, Barack Obama a convocat, luni seara, un consiliu de război crucial înainte de a hotărî dacă va trimite sau nu câteva zeci de mii de militari americani suplimentari în această ţară.

Preşedintele şi-a reunit timp de aproape două ore principalii secretari - printre care secretarul Apărării, Robert Gates, şi secretarul de Stat, Hillary Clinton - generali, diplomaţi şi consilieri în sala ultrasofisticată destinată gestionării crizelor şi situată la subsolul Casei Albe, a anunţat administraţia prezidenţială.

A fost cea de-a noua reuniune începând din luna august cu echipa de securitate naţională. Casa Albă nu a contestat că aceasta ar putea fi ultima înainte ca Barack Obama să adopte decizia strategică poate cea mai importantă din mandatul său.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus