Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Competitivitatea firmelor sibiene, in scadere

Competitivitatea firmelor din Sibiu a scăzut în 2008, comparativ cu 2007, este concluzia exprimată de către Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, la festivitatea de acordare a premiilor pentru companiile cele mai performante din 2008, care a avut loc recent, la Hotel Hilton. Companiile din Sibiu au obținut, în 2008, un profit din exploatare, în medie, în creștere cu 2 la sută în 2008, comparativ cu 2007, creștere simobolică ce vine pe fondul unei creșteri mai mari a cifrei de afaceri, de 11,3 la sută. Cea mai mare problemă a firmelor sibiene în anul 2008 au constituit-o dobânzile la credite, cheltuielile cu acestea crescând cu 43 la sută față de 2007, după cum a mai arătat Eugen Iordănescu. Cu toate acestea, topul firmelor pe 2008 nu a avut foarte multe schimbări, comparativ cu cel din 2007, multe din companiile de top din anii trecuți, fiind și acum printre cele care au fost premiate pentru performanțele bune. Printre cei care au ridicat premiu pentru performanțe bune s-a numărat și Constantin Mateescu, patronul Trident, companie care a intrat în insolvență, la mijlocul acestui an, dar care în 2008 s-a comportat bine, conform indicatorilor financiari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus