Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Cadouri, preoti, filme, elevi si seminarii pentru persoanele cu handicap

Centrele destinate persoanelor cu handicap din Sibiu vor organiza, mâine, o serie de evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi. "Aceste întâlniri şi manifestări au ca scop conştientizarea comunităţii locale a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, se doreşte promovarea unei imagini pozitive a acestora şi valorificarea într-o cât mai mare măsură a potenţialului pe care persoanelele cu dizabilităţi îl reprezintă. Nu în ultimul rând se va avea în vedere petrecerea unor zile deosebite care sa nu fie uitate curând de beneficiari", se arată într-un comunicat de presă emis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sibiu.

La Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională  Dumbrăveni sunt aşteptate mâine autorităţile locale, care vor fi întâmpinate cu o serbare organizată de persoanele cu dizabilităţi.

La Râul Vadului, în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică, această săptămâna a fost declarată a Porţilor Deschise cu tema Pledoarie pentru Demnitate. Centrul va fi vizitat de către autorităţile locale si de către elevii Şcolii Generale Boiţa. "Beneficiarii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Biertan vor avea parte de o masă festivă, după care vor primi cadouri. Vor fi invitaţi mai mulţi preoţi care vor oficia o slujbă, după care, va fi proiectat un film cu temă religioasă şi despre persoanele cu handicap. De altfel, beneficiarii împreună cu elevii Şcolii Generale Biertan şi Richis vor confecţiona diferite obiecte specifice sezonului, precum felicitări pentru sărbători şi ornamente de Crăciun", se mai arată în documentul citat. Zilele Porţilor deschise sunt organizate şi la Centrul Speranţa, iar persoanele internate la Centrul de la Agnita vor avea parte de o excursie la Centrul de la Biertan.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus