Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
8°C

Expozitie de animale pentru nevazatori

Pentru a marca Ziua Persoanelor cu Disabilităţi Muzeul Naţional Brukenthal organizează începând de mâine o expoziţie dedicată nevăzătorilor.
“Din tainele animalelor” are ca scop promovarea patrimoniului muzeal în rândul persoanelor cu dizabilităţi. Cum este posibilă realizarea acestui lucru, explică Ghizela Vonica, organizatorul expoziţiei:  „Nevăzătorii vor avea ocazia să descifreze prin simţul tactil câteva grupe de animale prezente în patrimoniul muzeal. De exemplu spongieri, moluşte, crustacee, echinoderme, peşti, păsări şi mamifere. Cunoaşterea acestor grupe de animale se face după tipul epidermei, morfologia exterioară etc. Persoanelor cu dizabilităţi li se va oferi şi un ghidaj, adecvat deficienţei, prin expoziţia de bază”.
Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie Naturală, de pe strada Cetăţii, nr. 1, şi este doar unul din cele două proiecte gândite de muzeul sibian pentru această zi. Celălalt proiect se numeşte „Pune-te în locul meu”, este dedicat copiiilor şi elevilor şi îşi propune să facă chiar acest lucru. Să testeze capacitatea celor mici de a se descurca în situaţia unor persoane cu diasbilităţi prin intermediul unor jocuri.
„Activităţile au ca scop şi înlăturarea barierelor create artificial între tinerii cu dizabilităţi şi oferta expoziţională gândită şi realizată pentru cei fără probleme. Ca prim rezultat, în urma campaniei de sensibilizare organizată cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu handicap, ar fi socializarea tinerilor cu handicap şi acceptarea acestora de către ceilalţi elevi”, mai arată reprezentanţii muzeului sibian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus