Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Sibiul, cel mai verde judet in Harta Scolilor

În urma campaniei lansate în octombrie 2009 de Henkel România Sibiul a fost desemnat cel mai verde judeţ din Harta Şcolilor Verzi.

În competiţie s-au înscris 272 şcoli cu 286 de proiecte ecologice desfăşurate la nivel local în perioada 2006 – 2009 în rândul profesorilor şi elevilor claselor I-XII. Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu” din Călăraşi a primit titlul de „Cea mai Verde Şcoală” din România pentru activităţile de protejare a mediului înconjurător derulate în cadrul comunităţii şi a câştigat o excursie cu temă ecologică în Austria, una din ţările partenere ale campaniei.

“Dacă „Cea mai Verde şcoală” este în Călăraşi, judeţul cel mai verde este Sibiu, cu un număr de 24 de şcoli înscrise”, arată organizatorii concursului într-un comunicat de presă.

Iniţiativa Henkel România, în colaborare cu Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, a urmărit identificarea, premierea şi promovarea tuturor proiectelor de ecologie derulate în cadrul şcolilor, fie că este vorba despre activităţi de cunoaştere, protejare a mediului înconjurător sau implicare în comunitate.

Un juriu format din reprezentanţi ai iniţiatorilor acestui proiect, alături de reprezentanţi invitaţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, ai organizaţiilor asociate la nivel internaţional: die Umweltberatung Lower Austria şi Haus vun der Natur, Luxemburg şi partenerului media, Revista National Geographic, a selectat cele mai bune proiecte înscrise în funcţie de temele şi subiectele abordate la nivel local, naţional sau global, modul în care activităţile derulate contribuie la cunoaşterea problemelor de mediu şi identificare a soluţiilor, implicarea în comunitate, precum şi rezultatele finale obţinute.  
 
„Originalitatea şi diversitatea proiectelor, precum şi multitudinea de acţiuni de ecologizare la care au apelat elevii şi profesorii din şcolile înscrise în campania noastră au determinat o competiţie strânsă între şcoli. Fiecare proiect înregistrat merită însă recunoaşterea şi aprecierea noastră pentru implicarea, atenţia acordată protejării mediului şi dorinţa de a promova la nivelul comunităţii lor spiritul ecologic” a declarat prof. Petruţa Moisi, Preşedinte a Centrului de Consultanţă Ecologică, Galaţi.

Henkel este prima companie privată din Romania care a desfăşurat un program de educaţie (igienă) în şcolile din toată ţara, „Henkel în Şcoli”, şi totodată, prima companie privată care a investit intr-un proiect ecologic în Delta Dunării prin campania „Împreună pentru o Deltă curată!” iniţiată în 2004, la aniversarea a 10 ani de activitate. Proiectul a fost extins către întregul bazin dunărean devenind „Împreună pentru o Dunare curată”. Sub această umbrelă s-a desfaşurat, în anii 2007 şi 2008, proiectul „Poliţia Verde a Copiilor” *, ce a implicat elevii din localităţile dunărene în acţiuni de ecologizare şi de educare a populaţiei şi turiştilor.


Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi (CCEG), derulează programul de Educaţie Ecologică, Informare şi Conştientizare Publică prin proiecte şi activităţi, începând cu 1997. Printre proiectele de succes se numără: „Manual Şcolar de Educaţie Ecologică” – 2 volume, „Educaţie Ecologică în Şcoli - Un Program Funcţional”, „ECO SORT”, „ZERO DEŞEURI DE HâRTIE”, „Împreună pentru Dunăre”, „Laboratorul Verde al Şcolii”, „Un Artist al Dunării”.

Eco Counselling Austria (die Umweltberatung Lower Austria) şi Haus vun der Natur, Luxemburg fac parte din Eco Counselling Europe, o reţea extinsă de organizaţii implicate în activităţi de protejare şi prevenire a deteriorării mediului. Organizaţia a fost înfiinţată în 1991 reţeaua fiind formată din peste 20 parteneri din Austria, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Italia sau Luxemburg.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

vali

Acum 14 ani

ura!
Raspunde

Bradul verde

Acum 14 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus