Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Actualizare: Peste 5.000 de locuri alocate în liceele din Sibiu pentru absolvenții de clasa a VIII-a

Actualizare: Peste 5.000 de locuri alocate în liceele din Sibiu pentru absolvenții de clasa a VIII-a

Actualizare: Reprezentanții inspectoratului Școlar Județean au revenit cu o rectificare. Potrivit acestora, cele 75 de clase care au apărut în prima informare reprezintă totalul claselor de învățământ profesional aprobat, inclusiv clasele a X-a și a XI-a. Astfel, în urma modificărilor, pentru anul școlar 2020-2021, au fost aprobate 98 de clase (2.744 locuri) pentru învățământul liceal de stat, 35 clase (980 locuri) pentru învățământul profesional și 9,5 clase (163 locuri) pentru învățământul profesional dual. La acestea se adaugă, peste numărul maxim de locuri, la fiecare clasă, câte 2 locuri pentru elevii de etnie rromă, adică 196 locuri, pentru învățământul liceal de stat. În total, pentru anul școlar 2020-2021, sunt alocate 4.083 de locuri.

Totodată, pentru învățământul profesional de stat, cele mai multe clase au fost aprobate la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș și la Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (4 clase), urmate de Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (cu 3,5 clase aprobate).

Șrire inițială: Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu anunță pregătirea admiterii în învățământul liceal de stat, profesional și profesional dual, pentru elevii claselor a VIII-a. Potrivit informațiilor oferite de aceștia, au fost aprobate 98 de clase (2.744 locuri) pentru învățământul liceal de stat, 78,5 clase (1.943 locuri) pentru învățământul profesional și 10 clase (177 locuri) pentru învățământul profesional dual. La acestea se adaugă, peste numărul maxim de locuri, la fiecare clasă, câte 2 locuri pentru elevii de etnie rromă, adică 196 locuri, pentru învățământul liceal de stat. Astfel, în total, pentru anul școlar 2020-2021, sunt alocate 5.060 de locuri.

Potrivit calendarului, în această perioadă sunt programate ședințele cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, dar se așteaptă un nou calendar de la Ministerul Educației. „În această perioadă (18 mai – 5 iunie 2020), în conformitate cu calendarul admiterii pentru anul școlar 2020-2021, aprobat prin OMEC 5532/11.12.2019, în toate unitățile de învățământ cu nivel gimnazial din județul Sibiu, sunt programte ședințele cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, însă se așteaptă un calendar de la Ministerul Educației și Cercetării. Aceste ședințe se vor organiza ținându-se cont de prevederile OMEC privind desfășurarea activităților în unitățile de învățământ pe perioada decretării stării de alertă, spune prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Cei de la inspectorat spun că cele mai multe clase, pentru unitățile de învățământ liceal de stat, au fost aprobate la Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu și la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu (câte 7 clase), urmate de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu și Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș (câte 6 clase).

Pentru învățământul profesional de stat, cele mai multe clase au fost aprobate la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (12 clase), urmat de Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (8 clase) și de Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș, Liceul Tehnologic ”Automecanica” Mediaș și Liceul Tehnologic Iacobeni (fiecare cu câte 6 clase aprobate). Pentru învățământul profesional dual, cele mai multe clase au fost aprobate la Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu (4 clase), urmat de Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu și Liecul Tehnologic ”Henri Coandă” Sibiu (câte 2 clase pentru fiecare). Numărul total al elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, la nivelul județului Sibiu, este de 3.795.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus