Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Tulcea: Situaţia din Ucraina afectează turismul în Deltă - prima cursă a navei de croazieră, amânată

Tulcea: Situaţia din Ucraina afectează turismul în Deltă - prima cursă a navei de croazieră, amânată

Prima cursă a navei de croazieră din Delta Dunării va avea loc cel mai probabil în luna martie, deşi iniţial a fost programată să plece joi pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării. Decizia a fost luată din cauza tensiunilor din Ucraina, anunță Agerpres.

Administratorul navei, Marius Crivţonencu, a declarat că turiştii care aveau bilet cumpărat pentru croaziera de Ziua îndrăgostiţilor au fost de acord cu amânarea excursiei. „În martie şi aprilie, vom merge pe braţele Sulina şi Sfântu Gheorghe. Vom petrece sărbătorile pascale pe braţul Sulina, iar noutatea acestui an va fi colaborarea cu Serbia şi Croaţia. În mai, vom lansa croaziera spre Serbia şi Croaţia, cu menţiunea că anul acesta Novisad este capitală culturală europeană", a precizat Marius Crivţonencu.

În luna martie a anului 2021, nava de croazieră destinată exclusiv Deltei Dunării a fost lansată la apă în prezenţa ministrului Mediului. Iniţial, nava era destinată exclusiv turiştilor români care doreau să vadă Delta Dunării, apoi pachetele oferite s-au extins cu excursii în Ucraina, iar în ultima parte a anului trecut, prin intermediul aceleiaşi firme, turiştii din Ucraina au putut vizita Delta Dunării, Valea Prahovei şi Bucureştiul.

„Primul an a fost bun, cu o creştere frumoasă a interesului turiştilor, încununată la final de an cu nava încărcată la capacitate maximă cu ocazia Revelionului. (...) E un moment de cumpănă pe această direcţie, din cauza situaţiei create (în Ucraina, n.red.) şi ne adaptăm cu soluţii noi", a mai spus Crivţonencu.

Sursa: agerpres.ro

Foto: indeltadunarii.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 820

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus