Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Romania ca un CAR

În timp ce vulturii dansează politic deasupra României, bătrânii fac coadă la CAR-uri pentru a îşi ajuta copii sau pentru a îşi cumpăra medicamente. Cele pe care le mai găsesc. Cui îi pasă? Lui Băsescu? E prea chior să vadă câţi bătrâni suferă de pe urma prostiei sale de a ţine ţara îngheţată sub scandaluri. Să le pese lui Stolojan, Boc, Videanu? Să le pese atunci lui Geoană, Viorel Hrebengiuc, Năstase sau poate tânărului Victor Ponta? Nimănui nu-i pasă. Uitaţi-vă cu atenţie în pozele lor de prin ziare şi veţi vedea oameni cu stare, oameni pe care strălucesc haine de firmă şi pantofi de lux. Sunt oameni care nu au legătură cu sărăcia celor mulţi şi proşti care le dau votul. Uitaţi-vă cât de bine o duc ei pe timp de criză şi apoi vă veţi da seama cam cât de mult le pasă lor de problemele pensionarilor, de situaţia din spitale, de creditele restante ale oamenilor daţi afară de la Compa Sibiu, Mecanică Mârşa sau Vitrometan Mediaş. În timp ce ei se scaldă în porcării verbale, oamenii care au fost conştiincioşi la vot se spală pe faţă cu griji în fiecare dimineaţă. În timp ce ei se mânjesc cu bălegar politic de culoare roşie, galbenă sau, mai ales, portocalie, oamenii obişnuiţi îşi acoperă cu datorii noi datoriile mai vechi. Românii, cei mulţi şi naivi, dorm din ce în ce mai puţin, sufocaţi de grija locului de muncă, de grija creditelor, de grija copiilor, din cauza problemelor de sănătate. Se învelesc cu o pătură groasă disperare, care însă nu îi poate feri de crivăţul dezastrului economic ce se arată. Iar, din punctul meu de vedere, principalul vinovat pentru această situaţie este cel care acum se crede salvatorul României, acest Mesia izvorât din spuma mării, Traian Băsescu. Dincolo de mizeria economică pe care a lăsat-o în urma sa, în ultimii ani, Băsescu a reuşit să împrăştie în urma alegerilor şi o mizerie socială. Pentru că a reuşit să întoarcă jumătate din România împotriva celeilalte jumătăţi. Deşi, în aceste momente grave, ţara ar fi trebuit să se transforme într-o uriaşă Casă de Ajutor Reciproc, după cum ne arată, iată, bătrânii noştri, care fac coadă la CAR-uri pentru binele copiilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Traian Base, zis kioru'

Acum 14 ani

asa bah parnica, sunt prea kior si nu am decat un gand: sa tin tara in scandaluri; cand ma odihnesc, ma gandesc cum sa fac sa nu-l pun pe johannis premier. asa ca nu am timp de batrani. aaa, din cand in cand pocnesc cu ura diversi copii nevinovati. de cand pyzda ma-tii bah tzigane un presedinte face protectie sociala? in mortii ma-tii de cioara vagaboanta, faptul ca exista base, exista si presa libera. atat de libera, incat poti si tu sa vomiti kacat pe gura, poti sa lingi unde scuipi, apoi sa cuipi unde ai lins. jegosule, jigodie de ultima speta, esti muuult sub nivelul unei "tziganci imputite"!
Raspunde

FLorin

Acum 14 ani

Pt. kioru': După cum foloseşti limba română, după cum înţelegi lumea ta mică, eşti clar un susţinător al Preşedintelui. Asta e problema societăţii noastre - educaţia. Sigur îţi place şi Adrian Copilul Minune de Vito... Felicitări!!!
Raspunde

pt FLorin

Acum 14 ani

papagal fiţos si cracanat , "Adrian Copilul Minune de Vito" canta la tine in casa, la Deva. mars la hazna, si pofta buna!
Raspunde

Florin (nu de la Deva)

Acum 14 ani

tot pt. kioru' : Frate Mowgli ! Esti ceea ce scrii !
Raspunde

MediaSentry

Acum 14 ani

Florin, ne-Florin, impreuna cu kioru' tractoristu' sau matrozu', sa-mi sugeti pu1a usurel. Asa, ca sa fie un consens.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus