Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
19°C

Focus Sibiu, proiect fotografic cu scop caritabil

Focus Sibiu 2009, prima expoziţie de fotografie de presă din Sibiu va fi deschisă publicului vineri, 18 decembrie, începând cu ora 18 00. Cele 120 de lucrări din portofoliul autorilor, care vor fi expuse timp de o lună în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, vor curpinde cele mai importante evenimente prezentate de mass-media din Sibiu în anul 2009.

După încheierea expoziţiei, fotografiile vor fi scose spre vânzare, fondurile obţinute urmând să fie donate Asociatiei Animal Life pentru a susţine proiectele pe care acest ONG le are în derulare în Sibiu şi în România. Evenimente culturale, evenimente politice care au influenţat sau care pot influenţa viaţa sibienilor, evenimente desfăşurate în premieră la Sibiu: sportive, artistice sau de altă natură, momente plăcute sau pe care unii şi-ar dori să le uite, toate au fost surprinse de fotoreporterii Silvana Armat şi Sebastian Marcovici şi prezentate într-o expoziţie de fotografie inedită.

Toate lucrările din cadrul „Focus Sibiu 2009” vor fi incluse într-un album ce urmează să fie tipărit în serie limitată: „ Tema aleasă de noi este una destul de comună şi totuşi absentă în Sibiu. Avem expoziţii tematice, de fotografie abstractă, eseuri fotografice şi altele, dar noi încercăm să redam vizitatorului o serie de evenimente frumoase pe care fiecare şi le aminteşte dar şi evenimente mai puţin plăcute, care poate, fără să ne dăm seama, ne-au influenţat viaţa. Intenţia noastră este de a cuprinde toate lucrările într-un album ce va însoţi expoziţia an de an. Cred că e timpul ca pe lângă albumele foto cu Turnul Sfatului, Podul Minciunilor şi aceleaşi clădiri de patrimoniu, Sibiul să aibă un album care să prezinte adevărata viaţă a oraşului. Sibiul real are mai multe de arătat” a declarat Sebastian Marcovici, unul dintre artiştii care vor expune.

Toate fondurile obţinute din vânzarea fotografiilor vor fi direcţionate către proiectul demarat în anul 2008 de Asociaţia Animal Life în parteneriat cu autorităţile locale şi o parte a mass-media din Sibiu privind adoptia animalelor fără stăpân: „ Animalele fără stapan încă sunt privite ca o problemă a cărei rezolvare nu ţine cont de faptul că acestea trebuie ajutate. Cred cu tărie că singura soluţie pentru ameliorarea situaţiei animalelor în România şi în Sibiu este schimbarea mentalităţii şi atitudinii oamenilor din jurul nostru. Însă, de cele mai multe ori, doar cu intenţii bune nu poţi face nimic. De cele mai multe ori este nevoie de bani. Dacă prin expoziţia noastră, vom reuşi să ajutăm şi un singur câine să-şi găsească o familie iubitoare, înseamnă că efortul nostru n-a fost în zadar” a declarat Silvana Armat.

Animal Life este o asociaţie sibiană pentru protecţia animalelor, care reuşeşte să îşi susţină proiectele de peste doi ani. A organizat campanii de sterilizare destinate celor care nu îşi pot permite o asemenea intervenţie. O dată pe lună organizează campanii de adopţie, unde căţeii aflaţi în îngrijirea Asociaţiei pot fi adoptaţi. De-a lungul ultimilor doi ani au reuşit să găsească un cămin pentru aproximativ 200 de căţei şi 40 de pisici. Începand din acest an au început colaborarea cu asociaţii din străinătate, în scopul adopţiilor internaţionale. În momentul de faţă trimite caini pentru adopţii în Germania şi Finlanda. Animal Life se bazează în proporţie de 90% pe resurse proprii, adică pe contribuţiile celor 10 membri activi. Cel mai mare efort este alocat îngrijirii animalelor fără stăpân.

„Focus Sibiu” este un proiect fotografic început de Silvana Armat în anul 2007, ca o prezentare a celor mai importante evenimente artistice ce au avut loc în anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. Conceptul expozitiei a fost dezvoltat, în acest an fiind incluse fotografii surprinse de cei doi autori în cele mai importante momente care au marcat dezvoltarea oraşului Sibiu pe toate planurile. Expoziţia va fi deschisă în perioada 18 decembrie - 18 ianuarie, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08.00 şi 16.00. Intrarea este liberă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

observer

Acum 12 ani

Voi chiar nu puteti sa scrieti nici un articol , fara sa-l ilustrati cu poza maretului carmaci Johannis, chiar daca subiectul tratat nu are nici o legatura cu acesta? Sunteti penibili, ziare la fel ca pe vremea lui Ceasca, doar despotul national a fost schimbat cu unul local! E rentabil sa lucrezi pe un post de asta de pupincurist permanent?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus