Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Crucea Rosie si Off Road Club Sibiu au dus Banca de Alimente in comuna Slimnic

Voluntarii de la Crucea Roşie Sibiu, împreună cu Off Road Club Sibiu, au reuşit să ducă la bun sfârşit o nouă acţiune de distribuire de alimente din cadrul proiectului Banca de Alimente. 50 de beneficiari din Slimnic, Veseud, Ruşi şi Albi au primit ieri, 22 decembrie, pachetele cu 12 kg de alimente.
”În Slimnic, Veseud şi Ruşi am avut cele mai multe cazuri sociale iar în cătunul Albi nu au fost decăt trei familii de acest gen. Drumul până în Albi este impracticabil, mai ales iarna; nu am fi reuşit să facem această distribuire fără ajutorul băieţilor de la Off Road Club Sibiu, partenerii noştri, care ne pun întotdeauna la dispoziţie timpul lor, maşinile 4X4 precum şi combustibilul pe care acestea îl consumă în cadrul acţiunilor noastre. Acţiunea de ieri a fost destul de solicitantă pentru noi, având în vedere faptul că vremea şi locaţia nu ne-au avantajat deloc”, spune Cristina Bîzu, asistent social şi coordonator programe Crucea Roşie Sibiu.
Beneficiarii acţiunii din 22 decembrie au fost multe persoane în vârstă, bolnave şi singure, cazuri de paralizie, familii sărace cu mulţi copii, familii care locuiesc în condiţii precare sau persoane fără venituri. ”Reacţia beneficiarilor ne-a bucurat, întrucât mulţi dintre ei, în lipsa acestui pachet de alimente, nu ar fi avut ce să pună pe masa de Crăciun”, mai spune Cristina Bîzu.
Banca de Alimente reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii şi/sau sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Sibiu şi din judeţ. De la începutul proiectului în Sibiu, Crucea Roşie împreună cu magazinele Carrefour si Real au colectat peste 2.000 de kg de alimente neperisabile destinate persoanelor vulnerabile din judeţ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

ioan

Acum 14 ani

Bine ca mai exista pe lumea asta si oameni care se gandesc la binele altora,bravo celor de la Crucea Roşie şi Off Road Club Sibiu
Raspunde

aly

Acum 14 ani

multumire in sufletele celor care Doneaza si acelor care se bucura,deci o fapta buna de doua ori...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus