Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Johnny Depp invitat de Kusturica in Serbia

Celebrul “pirat din Caraibe” a ajuns ieri în Serbia unde a fost întâmpinat de preşedintele Boris Tadic, scrie Mediafax.

Johnny Depp, condus de Emir Kusturica, a fost primit de preşedintele sârb, Boris Tadic, înainte să sosească la domeniul regizorului din satul Drvengrad, situat în vestul Serbiei, aproape de graniţa cu Bosnia.

Festivalul începe miercuri şi se va încheia pe 19 ianuarie.

În deschiderea festivalului va fi dezvelit un bust al lui Johnny Depp, care va primi, astfel, "o recompensă pentru filmele sale viitoare", potrivit organizatorilor.

În timpul festivalului vor rula, în onoarea lui Depp, filmele "Edward Mâini de Foarfece", "Arizona Dream" şi "Donnie Brasco".

De asemenea, în festival va fi proiectat cel mai nou film al lui Fatih Akin, "Soul Kitchen", iar Jim Jarmusch va susţine un workshop.

Preşedinta juriului este regizoarea Marjane Satrapi, coautoarea filmului "Persepolis", alături de Vincent Paronnaud.

Anul acesta, 28 de filme din 18 ţări îşi vor disputa premiile Oul de Aur, Oul de Argint şi Oul de Bronz.

Emir Kusturica, recompensat cu două premii Palme d`Or la Cannes ("Tata în călătorie de serviciu", 1985, "Underground", 1995), locuieşte la Drvengrad din 2006.

Festivalul, organizat de Emir Kusturica pe domeniul său, nu are niciun sponsor, iar accesul publicului este gratuit.

Kusturica a declarat la prima ediţie a festivalului că acesta are ca scop să îi facă cunoscuţi pe tinerii regizori, viitori "granzi ai cinematografiei". "Festivalul demonstrează că utopia este încă posibilă în zilele noastre", a adăugat celebrul regizor sârb.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus