Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Comercianti de falsuri, prinsi de jandarmi

Mai multe echipe de jandarmi au reuşit să reţină în cursul zilei de ieri o grămadă de comercianţi care vindeau obiecte contrafăcute sau pentru care nu puteau prezenta documente. Jandarmii au adunat o colecţie impresionantă, de la cuţite până la parfumuri contrafăcute. Toate vândute în plină stradă. Doi tineri din Mureş încercau să vândă 5 seturi de obiecte pentru uz casnic, (16 piese fiecare), 3 seturi cuţite (24 piese fiecare), 1 set tacâmuri de masă (72 piese) şi mai multe costume bărbăteşti chiar în centrul Sibiului.
Câteva minute mai târziu, jandarmii au dat, în aceeaşi zonă peste alţi doi bărbaţi care încercau să vândă 4 recipiente cu parfum. Un alt vânzător de parfumuri a fost prins în Piaţa Mică. Sticluţele erau în ambalaj original, sigilat, cu elemente de identificare ale unor firme de renume în domeniu. El cerea între 100 şi 200 de lei pentru o sticlă de parfum.
Comercianţii au fost controlaţi corporal şi în bagaje. Jandarmii au dat şi două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 de lei pentru lipsa documentelor justificative privind provenienţa produselor şi vânzare în loc nepermis. De asemenea, jandarmii au confiscat bunurile iar în urma analizelor de laborator, produsele vor fi valorificate prin magazinele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice sau distruse după caz.
Din declaraţiile persoanelor în cauză a reieşit că bunurile provin din afara ţării şi au fost achiziţionate legal şi deşi acestea se aflau în stare aparent bună este binecunoscut faptul că produse de acest gen au fost oferite cetăţenilor creduli spre vânzare, la preţuri derizorii pentru valoarea lor reală, având adesea efecte nocive, totodată fiind înşelaţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

ioi

Acum 14 ani

WOW... super stire !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus