Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Patru scoli in reabilitare termica la Medias

Patru unităţi de învăţământ din municipiul Mediaş sunt în proces de reabilitare termică. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 70%.

 Şcoala nr.7 beneficiază de fonduri de la Autoritatea Română de Conservare a Energiei, iar valoarea totală a lucrării este de 232.000 lei. Şcoala nr.5, Colegiul Tehnic Mediensis şi Grupul Şcolar Automecanica fac parte din programul de reabilitare termică. Valoarea acestor lucrări este de 1.518.450 lei.

„În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor a fost depusă întreaga documentaţie la Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Este vorba de reabilitarea termică a  cinci  blocuri din cartierul După Zid. Asociaţiile de proprietari au semnat actul adiţional  la contractul de mandat  prin care sunt de acord cu partea lor de cofinanţare. În ceea ce ne priveşte am alocat în bugetul local fondurile necesare pentru partea municipalităţii de finanţare“ a declarat viceprimarul Floarea Taropa.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, 50% din costurile de izolare termică a blocurilor vor fi suportate de stat, 30 de procente vor fi achitate de consiliile locale, iar 20% din suma totală necesară pentru izolarea blocului va fi achitată de proprietar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

RR

Acum 14 ani

Atat la Medias, cat si la Sibiu, reabilitarea termica partiala (fiecare apartament cu propria reabilitare/culoare), precum si mansardarea blocurilor, au dus la aparitia unor contructii hidoase, inestetice si cu proportiile deformate. Te si intrebi cu ce se ocupa arhitectii si urbanistii din Medias si Sibiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus