Untul ar trebui interzis în alimentaţie pentru a proteja sănătatea oamenilor, potrivit unui cunoscut chirurg cardiolog din Marea Britanie, informează dailymail.co.uk. Chirurgul cardiolog Shyam Kolvekar susţine că această măsură radicală ar putea salva vieţile a mii de tineri adulţi, protejându-i de infarcte şi de blocaje arteriale. Avertizând asupra pericolelor pentru sănătate generate de consumul de alimente bogate în grăsimi saturate, cardiologul britanic le recomandă oamenilor să mănânce mai puţină carne roşie, să aleagă sortimente de lapte cu un conţinut mai mic de grăsimi şi să folosească în alimentaţie uleiul de măsline şi cel de floarea soarelui.
Adulţii consumă, în medie, 800 de grame de grăsimi saturate în fiecare lună - cu 20% mai mult decât limita recomandată de specialişti. Menţinerea consumului de grăsimi saturate în interiorul acestei limite ar putea salva 3.500 de vieţi în fiecare an. Shyam Kolvekar, medic la University College London Hospital, a declarat: "Prin interzicerea untului şi înlocuirea lui în alimentaţie cu alte produse tartinabile sănătoase, în fiecare zi, consumul zilnic de grăsimi saturate ar putea fi redus cu opt grame. Această modificare în dieta zilnică ar salva mii de vieţi în fiecare an şi i-ar ajuta pe oameni să se protejeze faţă de maladiile cardiace", cel mai important factor de deces din Marea Britanie.
În trecut, operaţiile de bypass erau necesare în cazul pacienţilor aflaţi în pragul pensionării, însă în ultimii ani, chirurgii au constatat că pe listele lor de operaţii se află tot mai mulţi pacienţi în jurul vârstei de 30 de ani.
Adulţii consumă, în medie, 800 de grame de grăsimi saturate în fiecare lună - cu 20% mai mult decât limita recomandată de specialişti. Menţinerea consumului de grăsimi saturate în interiorul acestei limite ar putea salva 3.500 de vieţi în fiecare an. Shyam Kolvekar, medic la University College London Hospital, a declarat: "Prin interzicerea untului şi înlocuirea lui în alimentaţie cu alte produse tartinabile sănătoase, în fiecare zi, consumul zilnic de grăsimi saturate ar putea fi redus cu opt grame. Această modificare în dieta zilnică ar salva mii de vieţi în fiecare an şi i-ar ajuta pe oameni să se protejeze faţă de maladiile cardiace", cel mai important factor de deces din Marea Britanie.
În trecut, operaţiile de bypass erau necesare în cazul pacienţilor aflaţi în pragul pensionării, însă în ultimii ani, chirurgii au constatat că pe listele lor de operaţii se află tot mai mulţi pacienţi în jurul vârstei de 30 de ani.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 364
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
MB
Acum 6 ore
Claudiu
Acum 6 ore
Liberal autentic
Acum 6 ore
Neli Oproiu
Acum 6 ore
Bobo