Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Descalecatul lui Boc. La Sibiu

Prim-ministrul României a sosit de dimineaţă pentru o vizită rapidă în municipiul Sibiu. Primul obiectiv, firma Retrasib, unul dintre principalii pioni pe piaţa de producţie a utilajelor destinate electricităţii. Aflată la concurenţă cu Electroputere Craiova, firma Retrasib tocmai ce a încheiat lucrările la cel mai mare transformator produs în România, unul care ajunge la 300 de tone şi a fost deja cumpărat de Transelectrica. Pentru vizita premierului a fost organizată chiar şi o testare în condiţii de laborator a acestui transformator. Retrasib este o societate cu capital integral privat. Are 126 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 50 de milioane de lei preconizată pentru anul 2010. Firma are deja comenzi pentru acest an în proporţie de 95% iar multe altele nu le poate prelua din lipsă de angajaţi. Până la sfârşitul anului, Retrasib va angaja alte câteva zeci de persoane. „Această societate este un exemplu, la scară mai mică, despre ce ar trebui să facă România pentru a deveni competitivă în Europa. Dacă punem accent pe domenii în care suntem foarte bine pregătiţi vom avea un cuvând greu de spus. În primul rând, statul nu trebuie să încurce companii, precum aceasta, de la dezvoltare iar în al doilea rând trebuie să dea un cadru legislativ propice dezvoltării economice. Măsuri precum cota unică de 16%, şomajul tehnic sau programele de reduceri pentru cei care angajează şomeri reprezintă ajutorul pe care noi putem să îl dăm companiilor”, a spus premierul Emil Boc.
În aceste momente, premierul este la sediul Prefecturii Sibiu, unde se întâlneşte cu directorii instituţiilor deconcentrate. Şi primarul Sibiului, Klaus Johannis, este la Prefectură. El a aşteptat circa 10 minute în maşină, în faţa Prefecturii, înainte de a intra pentru o discuţie cu premierul care, cel mai probabil, se va axa în jurul celor 36 de milioane de lei pierdute de bugetul Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

true

Acum 14 ani

il doare in basca pe JohANUS de legi, chiar si alea banale, de circulatie! in fatza la prefectura este oprirea interzisa!
Raspunde

x

Acum 14 ani

Apai tati, si grei lu Boc tot acolo au parcat, dar si flancati de masini de politie...doar vreo 5 masini in total....zic si eu
Raspunde

michael

Acum 14 ani

iertat sa fiu dar chiar nu ma pot abtine si trebuie sa o zic : sa-mi faca o felatie boc poneiul de mana cu videanu si bercea si udrea iar basescu sa le arate cum sa o faca ! regret dar chiar nu m-am putut abtine ... pe cuvant .
Raspunde

michael

Acum 14 ani

ca sa ma iertati si mai bine, le fac si eu lor ce le urez sa-mi faca ei mie. si chiar de zece ori, ca sa-mi intre bine in cap!
Raspunde

dinu

Acum 14 ani

sunt toti o apa si un pamant.ii intereseaza doar de ei si de clientela lor.ne asteapta zile grele.cred ca totul se va sfarsi prost ,poate mai rau ca in 1989
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus