Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Caut doctor pentru pensie

Despre ce pensia mea vorbesc oamenii ăştia la televizor? Ce pensii speciale? Ce contribuţie la stat? Care pensie privată? Care sistem de pensii? Sunt mii de români care nu sunt şomeri, nu cotizeză la niciun sistem de pensii şi habar nu au pe unde mai au cărţile de muncă. Dacă le au. Se vor trezi la vremea pensionării că nu au cum să iasă la pensie. Pentru multe, foarte multe societăţi comerciale cartea de muncă este un lux. Mai bine dau angajatului un teanc de bonuri de masă în plus, decât să întocmească o carte de muncă, ce ar înclina serios balanţa firmei. Carte de muncă? Poate pentru boierii angajaţi la stat.
Cine ştie numărul, estimativ măcar, al şomerilor? Poate Boc, pentru că noi, pământenii, avem alte preocupări: supravieţuirea zilnică.
Aşa cum dispar ziarele de la chioşcuri, tot aşa se stinge încet, încet generaţia celor cu carte de muncă. Taică-meu se laudă că a muncit neîntrerupt de la 18 ani, până a ieşit la pensie. Şi îmi arată din când în când un carnet ros de timp cu zeci de semnături, zeci de ştampile. Totul înmatriculat, notat, trimestru cu trimestru. Poate face un grafic cu salariul său încă de prin anii 60. Acum e pensionar şi se luptă să plătească cu pensia lui muncită o rată la un Chevrolet Spark. Roşu. Dar în care intră destul de greu. Are aceeaşi pensie cu oameni care nu au muncit o zi, dar beneficiază de pensii de urmaşi, pensii speciale sau de handicap închipuit.
Dacă stau şi mă gândesc, muncesc neîntrerupt tot cam de la 18 de ani. Cartea mea de muncă habar nu am pe unde zace. Sau nu, am două. Una e la Cluj, de pe vremea cotidianului Transilvania Jurnal. Cu toate acestea, nu ştiu câte sferturi de punct aş face, nu ştiu câtă continuitate am acolo şi nici câte societăţi au plătit taxele la stat. E drept, neştiinţa de plăteşte. Şi la fel ca alte mii de români, voi plăti la vremea pensionării. La fel ca orice pământean, consider că e mai importantă supravieţuirea decât planurile de la 70 de ani. Sau 90, ori 100, dacă Băsescu schimbă Constituţia, va fi reales şi îl va pune din nou pe Boc premier.
Într-o lume cu atâtea incertitudini, ce rost are să-ţi faci planuri care depăşesc zeci de ani? În 2038 termin de achitat un împrumut luat din bancă. Deja am la ce să mă gândesc. Ce-mi împuiaţi capul cu pensiile speciale? Voi le-aţi dat, tot pentru voi! Cine le taie azi, le înmulţeşte mâine cu o sută de ori, la ce mi-aş bate capul? Mai bine investesc regulat şi fără acte contabile într-un doctor care să mă declare perfect handicapat când voi înplini 55 de ani. Cado!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

I. T.

Acum 14 ani

Subiect: CAUT de MUNCA doar acasa la mine, doar la locuinta mea Eu sunt un foarte foarte chinuit somer de lunga durata, fiind somer in total aproximativ 12 ani. Eu caut de munca si venituri: - DOAR acasa la mine, - DOAR la locuinta mea, - DOAR la resedinta mea, - DOAR la domiciliul meu, - DOAR MUNCA COMPATIBILA cu MINE si cu SITUATIA MEA. Eu NU vreau MUNCA de tipul: - MLM multi level marketing, - scheme piramidale, - scheme Ponzi, - 'o companie americana iti ofera aceasta sansa de a lucra in confortul casei tale', - reprezentant vanzari directe de bijuterii, alimente, bauturi, suplimente nutritive, parfumuri, cosmetice, detergenti, intretinerea locuintei si a.m.d. - a vizualiza pagini web, a vizita website-uri care sa isi faca astfel publicitate, - pensii private, - asigurari, - agricultura, - de tipuri asemanatoare cu cele mentionate si pe care le refuz politicos de la inceput. Am 4 modalitati de contact: -- Telefon mobil: 0751.929.737 (este numar Orange) intre orele 10:00 si 21:00 ... -- Telefon fix: 0233.787.075 (este numar Romtelecom) tot intre orele 10:00 si 21:00 ... -- ID de Yahoo! Messenger: i_todiroae -- E-mail: [email protected] (am .fr si nu .com la adresa mea de e-mail) Pe Preabunul si Atotputernicul DUMNEZEU rog sa ma ajute sa-mi gasesc de munca si venituri. 11 Februarie 2010
Raspunde

thepiratebay

Acum 14 ani

ok, sa ramana cele trei sute de mii de pensii speciale . dar sa le plateasca cei carcotasi, plus aia care vor ca situatia sa ramana neschimbata. Boc poate sa plece impreuna cu Basescu, sa vina "proiectul" Joha, dar pensiile alea speciale sa le plateasca asa cum am zis, carcotasii de serviciu si aia care vor ca situatia sa ramana neschimbata. aline, sigur nu ai in familie vreun securist sau apevist? sau esti un sinistru carcotas?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus