Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-5°C

Vonda Shepard asteptata la Sibiu

Celebra interpretă din serialul Ally McBeal va susține vineri seară, de la orele 20, la Sibiu, unul din cele patru concerte programate în această perioadă în România. Biletele, în valoare de 95 de lei, au fost puse în vânzare și la Casa de cultură a sindicatelor, locul de desfășurare a concertului, în afara deja anunțatelor puncte de vânzare din rețelele magazinelor Diverta, Germanos, Vodafone, precum și online, pe myticket.ro și www.eventim.ro.

Vonda Shepard cântă frecvent în Europa, dar până anul trecut turneele artistei se opreau la granița de est a Austriei. Europa de Est, cu România în exclusivitate, a apărut în calendarul artistei abia anul trecut în februarie.

 

Născută în 1963 în New York, Vonda a trăit o viaţă boemă în compania surorilor ei. Personalitatea Vondei Shepard s-a format într-o atmosferă haotică şi stimulativa. Părinţii ei s-au despărţit când avea şase ani, iar cele patru feţe au rămas în grijă tatălui, actor şi scriitor, iubitor de artă. Atunci a început să studieze pianul, iar la scurt timp, încurajată de tatăl ei, îşi compunea propriile cântece. Vonda şi-a început carieră muzicală la 14 ani în cluburile din Los Angeles. La 18 ani ea acumulase îndeajuns de multă experienţă în săli de concerte şi compusese destule cântece pentru a putea speră la un contract cu o casă de discuri. La 20 de ani cântă cu Rickie Lee Jones în turneu la voce şi pian.

 

 În 1987 Vonda semnează cu Reprise Records. Primul sau album a fost lansat în 1989 şi a cunoscut succesul cu hitul „Dona’t Cry, Ilene”. „The Radical Light” apare în 1992, cu single-urile de success „Searchina’ My Soul” şi „Wake Up The House”. Din nefericire, schimbări în interiorul casei de discuri au grăbit plecarea Vondei imediat după apariţia albumului. A urmat o perioadă de discuţii, compoziţii, concerte restrânse şi un turneu în corul legendarului Jackson Browne. vonda shepard semnează cu Vesper Alley şi lansează albumul „Ita’s Good, Eve” în 1996. Un album demn de o artistă ajunsă la maturitate, cu două piese din serialul Ally McBeal, „The Wildest Times Of The World” şi „Maryland”, „Ita’s Good, Eve” o plasează pe Vonda printre urmaşii de seamă ai unor artişti precum Jackson Browne, Joni Mitchell sau Rickie Lee Jones. Fără ecouri răsunătoare însă, acest album o limitează pe vonda shepard la un circuit al cluburilor, în special Genghis Cohen Cafe din Hollywood.

 

Unul dintre fanii ei a fost şi David Kelley, producător al unor seriale de televiziune precum L.A. Law, Picket Fences and Chicago Hope. Pe când  pregătea  Ally McBeal, o tragicomedie urbană despre o avocată plină de viaţă şi confuză, Kelley a decis să reflecte ghinioanele lui Ally prin intermediul cântecelor Vondei Shepard. De vreme ce niciunul dintre albumele ei nu se găsea prea uşor a înregistrat „Songs from Ally McBeal” la noua să casă de discuri 550 Music, o colecţie de cântece originale şi coveruri din serial. Patru dintre cântece sunt creaţii proprii ale Vondei Shepard, inclusiv compoziţia „Searchina’ My Soul”, iar restul sunt adaptări moderne ale unor şlagăre pop din anii `60: „The End of the World", „Hooked On A Feeling” şi „It`s În Hîş Kiss” („The Shoop Shoop Song”).

Deşi încântată de acest proiect, Vonda nu ştia ce va urma: „Când am început, nu mă gândeam că serialul Ally McBeal va deveni un serial cu un astfel de succes”. Rolul sau de muză a pus semne de întrebare criticilor: ce poate avea în comun o artistă atât de sensibilă că vonda shepard cu eroină serialului, o avocată neliniştită şi conştiincioasă marcată de tot felul de întâmplări nefericite atât în plan profesional cât şi personal? „Ma regăsesc în Ally McBeal în acest sens. Muncesc mult şi lupt împotrivă clişeelor şi atitudinilor macho” afirmă Vonda. Pe lângă cântecele proprii, vonda shepard a reluat şi unele hituri pop mai vechi: „Asta îmi dădea impresia că sunt la karaoke", spune ea zâmbind. „Marturisesc că a fost destul de dificil. Mă anunţau de pe o zi pe altă că trebuie să înregistrez trei sau patru cântece. Cred că, din fericire, toţi anii de muncă m-au pregătit pentru dificultăţi de genul acesta". Departe de a fi copleşită de astfel de cerinţe, Vonda spune că: „Aceste dificultăţi îmi dau ocazia să îmi testez încrederea în mine, în forţele mele. Când ai prea mult timp la dispoziţie, devii repede pierde-vară sau îţi pui prea multe întrebări". Se întâmplă că David E. Kelley să aleagă cântece pline de umor de genul „This Guy Îs În Love With You” pe care a trebuit să-l reinterpretez în felul meu”, îşi aminteşte ea. „David l-a ascultat şi mi-a zis, „Vonda, de fapt am făcut o glumă, dar sună atât de bine încât o să-l păstrăm!”

  

 Într-un interval de timp foarte scurt, serialul „Ally McBeal” a cucerit milioane de telespectatori din întreagă lume. Personajul principal, interpretat cu o sensibilitate aparte de actriţă Calista Flockhart, a marcat în istorie sfârşitul epocii feministe. Massmedia din anii `98 emitea numeroase referiri la serialul „Ally McBeal” şi la modul în care acesta tratează temă relaţiilor de la locul de muncă. „Time Magazine" a publicat-o pe copertă să alături de Gloria Steinem şi Susan Anthony, cu titlul „Is Feminism Dead?”. Pe fondul acestui succes, încântătoarea vonda shepard şi-a câştigat renumele la nivel mondial şi a vândut peste 12 milioane de albume. 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus