Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Scolile din Medias nu pierd caldura

Lucrările de reabilitare termică la mai multe şcoli din Mediaş se apropie de final.

Primarul municipiului Mediaş a inspectat ieri lucrările de reabilitare termică  de la Şcoala Generală nr.5.  Lucrările de anvelopare termică sunt finalizate în proporţie de 95% la Şcoala Generală nr.5, în timp ce alte trei unităţi de învăţământ din municipiul Mediaş respectiv Şcoala Generală nr.7, Colegiul Tehnic Mediensis, Liceul Automecanica  sunt reabilitate termic în proporţie de 70%.

Valoarea acestor lucrări este 1.390.000 lei  din care 232.000 lei de la bugetul de stat prin Autoritatea Naţională de Conservare a Energiei, iar rezultatele obţinute în urma acestei investiţii sunt deosebite în ceea ce priveşte reducerea pierderilor de energie.

„Sunt foarte mulţumit că am realizat acest proiect de reabilitare termică a unităţilor de învăţământ. Este important pentru că reuşim să  asigurăm elevilor şi profesorilor condiţii optime pentru desfăşurarea procesului de învăţământ. În urma auditului energetic rezultă economii de aproximativ 50% la trei din cele patru unităţi şcolare. Banii economisiţi în urma reducerilor la energia termică astfel vor putea fi utilizaţi pentru dotări având în vedere că vom aloca aceeaşi sumă de bani ca şi înainte unităţilor de învăţământ“ a declarat primarul Teodor Neamţu.

Municipalitatea  îşi propune  să obţină finanţare pentru reabilitarea termică a încă  şase clădiri  aparţinând unităţilor şcolare, respectiv Şcoala Generală nr.3, Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth şi internatele de la Liceul Automecanica şi Colegiul Tehnic Mediensis. În acest sens, săptămâna viitoare  primarul municipiului Mediaş va merge la Bucureşti pentru a discuta despre posibilitatea finanţării acestor proiecte în cadrul Programului Naţional de Eficientizare Energetică a Clădirilor Publice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus