Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Primele blocuri din Sibiu care intră în renovare energetică cu bani din PNRR. Unul a fost construit în 1986

Primele blocuri din Sibiu care intră în renovare energetică cu bani din PNRR. Unul a fost construit în 1986

A fost atribuit primul contract de reabilitare energetică a blocurilor din Sibiu în cadrul așa-numitului Val al renovării, anunțat de Primărie cu bani din PNRR. Deocamdată ar urma să fie executate lucrări la două blocuri.

Conform anunțului de atribuire de pe platforma publică de licitații, proiectul „Renovare energetică a 2 clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sibiu” (PT+ DE+ DTAC+ verificare+ obținere avize faza PT+ asistență tehnică + executie lucrări)” se referă la blocul de locuințe V4, 4 scări, de pe strada Mihai Viteazu nr. 2 și la blocul de locuințe, o scară, Str. Uzinei nr. 1.

Valoarea estimată totală a contractului era de 10,7 milioane lei fără TVA, din care execuția este estimată la 10,5 milioane lei. Din acești bani, cea mai mare parte, adică 9,2 milioane lei sunt destinați pentru lucrările la blocul de pe strada Mihai Viteazul, iar 1,3 milioane - pentru renovarea scării blocului de pe Uzinei.

Blocul de pe strada Mihai Viteazul (foto principală) a fost construit în anul 1995, are patru scări și un regim de înălțime S+P+8E+Etaj tehnic; are pereții din beton armat și zidărie din BCA, închiderile și compartimentările la fel.

Blocul de locuințe de pe Uzinei a fost construit în 1986 are un regim de înălțime S+P+4E; are închideri și compartimentări din pereți din beton armat și zidărie din BCA.

Anunțul mai prevede că 45 zile de la data semnarii contractului este termenul pentru activitatea de proiectare, 300 zile de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor este termenul pentru asistența tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor și tot 300 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor sunt pentru execuția lor, la care se adaugă o perioada de 30 de zile pentru recepție.

Astfel, contractul a fost atribuit pentru suma de 9,96 milioane lei firmei Birenda din județul Mureș, ca lider al asocierii din care mai face parte Kes Business. Din asociere mai fac parte șapte subcontractanți.

Citește și: A fost lansată licitația pentru renovarea energetică a zece blocuri din Sibiu, inclusiv a celui mai „cojit” de pe Bd. Vasile Milea: peste 25 milioane lei

Citește și: Alte opt blocuri din Sibiu vor fi renovate energetic: licitație lansată

Amintim că primul proiect public de reabilitare termică a blocurilor comuniste a fost demarat în anul 2016. Reabilitarea termică a acestor blocuri a costat aproximativ 2,1 milioane de lei, inclusiv TVA, fiind executată la trei blocuri din zone diferite ale orașului: Calea Dumbrăvii, nr. 26, Aleea Biruinței, nr.5 și str. Rusciorului, nr. 31, bloc 16. Aceste imobile au fost alese pe baza dosarelor depuse de asociațiile de proprietari, în urma apelului lansat de administrația locală la începutul anului.

Fotografii: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adrian

Acum 1 lună

Primaria ori ne crede prosti ori pur si simplu isi bate joc de noi si ne minte cu tupeu in fata. anul trecut era vorba sa se reabiliteze 40 de blocuri simultan printre care si "celebrul" bloc decojit de pe Blv General Vasile Milea de pe care in urma cu cativa ani a cazut o fetita si a murit, in Sibiu sunt 855 de blocuri comuniste, in ritmul asta vom reabilita blocurile in cativa zeci de ani,au trecut 34 de ani ce mai conteaza cativa zeci de ani in plus, oricum romanul este invatat sa indure umilintele gunoiului asta de stat,nici statu nu da dar nici noi nu cerem desi blocurile se pot face pe fonduri europene.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Da faceție-vă singuri, cum trebuie, dacă sunteți în stare
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

Stai linistit Dutule pentru ca nu iti cere nimeni bani, se pot face pe fonduri europene, asta daca sti ce inseamna alea.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Proiectul defineste incompetenta administratiei locale dar si apetenta pentru cheltuirea fara rost(?) a fondurilor publice.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Firmele de la partid de la voi, cum ar face?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

(Acest mesaj a fost șters din cauză că nu are nicio legătură cu subiectul)

Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Are legatura cu parandaratul ce alimenteaza cu bani politicienii corupti, aparatul de propaganda afiliat, institutiile corupte, etc.
Raspunde

Canaris

Acum 1 lună

Asta este primul lucru care trebuie făcut în Sibiu.... Reabilitare blocurilor comuniste.... Acum arată jalnic...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Păi aia-i treaba voastră, care le-ați primit moca, de la partid.
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

In orice tara normala astfel de proiect se fac exclusiv de catre primarie, dar la cat va duce capu pe unii dintre voi este de inteles de ce sunteti contra unui proiect care oricum nu se putea face din bugetul local pentru ca primaria nu poate sustine un astfel de proiect pentru ca are nevoie de sute de milioane de euro care cel mai sigur vin din fonduri europene, dar banuiesc ca stai la casa de aici si frustrarea ta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus