Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Lupta pentru supravietuire

Criza economica a lovit din plin oamenii de afaceri dar şi proiectele pe care aceştia le susţineau. Cu bani puţini, dar constanţi. Singura revistă dedicată baschetului din România, CSU Fans Magazin are nevoie de sprijin pentru a putea apărea la fiecare partidă jucată acasă de CSU Sibiu.

Revista suporterilor echipei de baschet locale a apărut pentru prima dată în urmă cu patru ani. O mare parte dintre firmele care sprijineau constant apariţia revistei au renunţat imediat ce criza s-a instalat în România. Cu trei sponsori stabili, Asociaţia „Al 6-lea jucător” apelează la spectatorii care umplu de fiecare dată Sala Transilvania pentru a da o continuitate acestui proiect. O urnă de donaţii a apărut de curând la sală iar fiecare suporter care vrea să sprijine revista donează cât îl lasă inima. „Până sezonul acesta tipăream aproximativ 2000 mii de exemplare, iar acum mai tipărim doar 1000. Costurile revistei sunt suportate de către Printcenter, unul din puţinii sponsori ai noştri, noi mai fiind susţinuţi pe lângă aceştia şi de ANDU şi terenul de fotbal Fair Play. De aceea am pus pentru revistă o taxă de numai un leu, să poate plăti orice suporter măcar atât dar, din păcate, din cele cinci sute de exemplare, se strâng în jur de 200 de lei, bani insuficienţi pentru menţinerea ei”, spune Claudiu Hila, preşedintele Asociaţiei.
În Consiliul Director al Asociaţiei s-a hotărât ca la fiecare meci de pe teren propriu să se amplaseze o urnă în care fiecare fan să poată să doneze bani pentru a ajuta asociaţia şi pentru proiectul „Baschetul în şcoli”. Din păcate, suporterii nu sunt prea motivaţi în a sprijini activităţile Asociaţiei. „Am pus acea urnă, şi o punem în continuare, în speranţa că vom strânge ceva bani pentru că nimeni nu ne mai ajută. Meciul trecut, cu Braşovul, am făcut vreo 1500 de fluturaşi în care am cerut şi sprijinul altor suporteri. Poate vor să ajute revista voluntar sau să vină să doneze cât de puţin pot. Ei bine, din cei o mie cinci sute de fluturaşi împărţiţi, la finalul meciului au venit doar doi suporteri care au dat câte 15 lei. Cum să reuşeşti aşa?”, a mai adăugat Hila.
Situaţia nu stă pe roze nici în ceea ce priveşte proiectul „Baschetul în şcoli”. În trei ani, de când a apărut această idee, proiectul s-a derulat în aproximativ 20 de şcoli, însă anul acesta lipsa voluntarilor şi a banilor fac tot mai greu de susţinut un asemenea proiect complicat. În plus, proiectul de finanţare depus la primărie, nu a fost aprobat. De fapt, din cele patru proiecte care implică revista sau un nou record mondial, niciunul nu a fost aprobat. Nu a fost dat niciun ban pe motiv că aceste lucruri nu reprezintă priorităţi pentru Sibiu. „Noi sperăm ca până la vară să mai adăugăm încă opt şcoli în proiectul „Baschetul în şcoli”. Am depus acest acest proiect la primărie, împreună cu alte trei însă, toate au fost refuzate. Totuşi, la proiectul cu baschetul în şcoli ne mai descurcăm cât de cât. Numai atunci când vezi cum se bucură copiii când joacă, sentimentele mai compensează uneori”, a conchis Hila.  Acesta spune că e dezamăgit de situaţia de faţă pentru că nimeni nu mai investeşte bani în baschet, şi în sport în general şi face un apel către autorităţile sibiene să ia măsuri în privinţa acestui fapt. „Am un mesaj către oficialităţi, către parlamentarii care reprezintă oraşul ăsta şi către oamenii de afaceri: să sprijine sportul sibian, nu neapărat baschetul, pentru că situaţia este ruşinoasă. Oficialităţile să nu facă greşeala pe care o face Guvernul în această ţară, să nu considere sportul o prioritate, pentru că sportul este o prioritate!”, încheie Hila. Preşedintele Asociaţiei „Al 6-lea jucător” crede că 3-400 de mii de euro în plus la bugetul echipei de baschet ar face din CSU Sibiu campioana României la baschet masculin.

Comentarii

6 comentarii

...

Acum 11 ani

"De aceea am pus pentru revistă o taxă de numai un leu, să poate plăti orice suporter măcar atât dar, din păcate, din cele cinci sute de exemplare, se strâng în jur de 200 de lei, bani insuficienţi pentru menţinerea ei”, spune Claudiu Hila" stai cam rau cu matematica mie imi da 500 de lei si cu sponsorizarile ce le mai aveti sa nu-mi zici ca nu-s destui..daca nu sunt destui poate mai adaugi si tu din aia 15000 de euro ce v-au ramas..sti tu de unde..
Raspunde

pt ...

Acum 11 ani

Si daca doar 200 de oameni iti dau cate un leu, ca s-au obisnuit sa le primeasca gratis, cat iti da, matematicianule? :) alexandrion777
Raspunde

...

Acum 11 ani

"De aceea am pus pentru revistă o taxă de numai un leu" daca voi nu-i "taxati" pe toti asta e partea a doua..eu prin taxa inteleg ca plateste toata lumea sau unii sunt scutiti de taxa?..e simplu ca la ziare nu dai banu nu primesti revista..ce ramane si nu e cumparat e dat inapoi la retur si astfel nu se pierde nimic..
Raspunde

Bravo ....

Acum 11 ani

Bravo .... bine punctat, unde sunt aia 15.000 de euro.. cred ca daca l-ai pune pe Hila acum sa arate toate chitantele si toate facturile de la asociatie in 10 min nar mai fi in Romania.
Raspunde

ClaudiuH

Acum 11 ani

Ce destepti sunteti...si curajosi pe deasupra, aruncati cu noroi in spatele anonimatului. Cat de convenabil. Unu vorbeste in dodii ca poate mai punem din "aia 15.000 de euro" ha ha ha, ce bine ar fi sa fi ramas atatia bani, plus ca nu pricepe nici dupa ce i-a explicat alexandrionu' care e treaba cu banii de donatii. Hai sa iti mai explic odata. In urna se strang banii care i-am declarat. sumele care se aduna sunt trecute pe forumul csufans. Dar, pe langa cele 200 pentru care doneaza lumea mai sunt (cifre aproximative): 20 buc echipa oaspete, 20 buc echipa noastra, 10 buc masa oficiala, 20-40 bucati echipele de baschet de fete si de baieti (juniori), plus unii care iau revista si se fac ca nu aud sau vad ca asteptam sa doneze macar 1 leu. Dupa care, cel cu "Bravo" nu pricepe ce a scris primul "meserias" in ale calculelor si deduce ca banii aia ar fi disparut :)) . Desteptule, tu de unde ai dedus ca banii aia ar lipsi? Banuiesc ca te bazezi pe ceva si ai si dovezi nu? :)) Sau arunci doar asa, ca faci parte din grupul meu de "prieteni"? Sincer, nu dau doi bani pe ce scrieti aici si nu ma intereseaza parerea voastra. Singura care ma intereseaza e parerea membrilor Asociatiei, a parerii majoritatii de fapt, pentru ca bineinteles ca sunt si in Asociatie cativa care nu ma plac :) . Hai sa va vad, mai puteti scoate ceva din voi?
Raspunde

ClaudiuH

Acum 11 ani

csufans.sibiul.ro/viewtopic.php?t=635&start=75
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus