Marţi,
19.01.2021
Innorat
Acum
-7°C

Elevii de la Lazar isi fac propriul dictionar

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu derulează în perioada 2008-2010 proiectul bilateral Comenius „YELLOW – Young European Illustrators of Knowledge” împreună cu Istituto Comprensivo Statale din Resana, Italia.
    Acest parteneriat este posibil cu sprijinul financiar oferit de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi are drept scop îmbunătăţirea abilităţii elevilor de gimnaziu ai colegiului de a comunica în limbi străine prin motivarea lor în a adăuga noi cunoştinţe în ceea ce priveşte limba engleză şi a obţine competenţe iniţiale în limba italiană.
    Proiectul este transdisciplinar, implicând elevi şi profesori din diferite arii curriculare: Limbă şi comunicare, Tehnologii, Om şi societate, Arte, Educaţie fizică şi sport şi Consiliere şi orientare.
    Produsele finale vor fi un dicţionar englez-italian-român ilustrat de valori europene şi o piesă de teatru, care are ca subiect o valoare europeană, şi anume prietenia, în limbile italiană şi română – scenarii şi reprezentaţii. Procesul de creare a subiectului şi de scriere a piesei poate fi urmărit pe blog-ul proiectului: http://yellowsibiuresana.blogspot.com/
    Primul schimb de elevi a fost realizat în perioada 18-30 mai 2009, când 10 elevi de clasa a VI-a din şcoala noastră, împreună cu doamnele profesoare Daniela Arghir şi Raluca Filip, au fost oaspeţii şcolii italiene Istituto Comprensivo Statale din Resana. Acolo s-a pus în scenă pentru prima dată, în limba italiană, piesa de teatru „Piú di un buon amico” realizată de cei 20 de elevi împreună cu profesorii lor.
    În perioada 18-27 martie 2010, 10 elevi italieni împreună cu profesorii lor, Laura Orlando şi Mauro Stocco, vor fi oaspeţii Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu, ocazie cu care va fi pusă în scenă pentru a doua oară piesa de teatru „Nu doar un singur prieten bun”, în limba română de această dată, şi vor fi definitivate eseurile şi ilustraţiile pentru dicţionar.
    „E un fapt dovedit deja că acest parteneriat bilateral cu Istituto Comprensivo Statale din Resana a generat relaţionare, cunoaştere şi dezvoltare. Iniţierea şi derularea de proiecte ţin de nevoia ’actorilor’ şcolii de comunicare, de dialog, de intercunoaştere. Aici duce întreaga ’mobilizare de forţe’ care precede, însoţeşte şi urmează un proiect educaţional” – a declarat directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu,  Gabriel Octavian Negrea.
    

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus