Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Comtramul primeste inca 3,14 mil. lei pentru Sibiu - Agnita si Carta – Agnita



3,14 milioane de lei va primi firma SC Comtram SA în plus pentru lucrările necesare modernizării drumurilor Sibiu – Agnita și Cârța -  Agnita. Sumele au fost stabilite prin negociere între Consiliul Județean Sibiu și reprezentanții SC Comtram, fără vreun anunț public. Ambele runde de negociere au avut loc în aceeași zi, pe 17 decembrie 2009, iar anunțul atribuirii acestor noi sume a fost făcut public la sfârșitul lunii februarie 2010, mai precis pe data de 23.
În urma negocierilor directe cu cei de la Comtram, Consiliul Județean Sibiu a decis să mai plătească firmei controlate de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea încă 1,75 de milioane de lei, fără TVA, pentru o serie de lucrări suplimentare, necuprinse în contractul inițial din 14 septembrie 2009. Printre cele mai importante lucrări suplimentare se numără un altfel de pod peste râul Zăvoi, la care se schimbă soluția cu fundație directă prin cea cu ”piloți”. Tot o lucrare suplimentară pentru care cei de la Comtram vor primi bani în plus o reprezintă și ”creșterea clasei de rezistență a betoanelor folosite la infrastructura podului de peste pârâul Vurpăr”.
De remarcat că în aceste lucrări suplimentare nu au fost, încă, incluse și cele necesare pentru întărirea celor șapte km de drum care traversează Dealul Dăii. Din cauza unor erori de proiectare, pe această porțiune nu au fost incluse în contract și lucrările pentru stoparea alunecărilor de teren din zonă. Prin urmare, la contractul inițial de puțin peste 30 de milioane de lei, vor mai fi necesare și alte lucrări suplimentare.
În fine, pentru modernizarea drumului Noul Român – Agnita, Comtram va primi 0,89 milioane de lei, fără TVA, în plus, pe lângă cei 9,38 de milioane de lei, tot fără TVA, stabiliți prin contractul 11008 din 14 septembrie 2009. Acești bani suplimentari sunt destinați pentru alți 9,9 km de infrastructură, podețe tubulare și rigole, lucrări necuprinse în contractul inițial.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus