Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Viceprimarul Virgil Popa: Lucrarile de plombare, finalizate in maxim o luna

Săptămâna viitoare va fi repornită stația de asfalt a DPC, pentru a asfalta cât mai multe din gropile ”frezate” acum. Asta este vestea bună. Vestea rea este că strada Lungă nu va intra în reparații anul acesta. Vestea bună este pentru cei de pe străzile de pământ Salignz și Sturza, străzi care vor fi asfaltate în acest an. Despre vești rele și bune legate de străzile din Sibiul lui 2010 vorbește Virgil Popa, viceprimarul Sibiului.

Reporter: În an de criză, cu sărăcie în unele locuri, cât de multe gropi vom mai avea în drumurile Sibiului la toamnă?

Virgil Popa: Primăria și-a propus, în primul rând, să finalizeze lucrările începute anul trecut. Mă refer, în primul rând, la strada Siretului, unde va fi și o mică reconfigurare la intersecția cu Calea Dumbrăvii. Va fi o intersecție semaforizată, cu o bandă suplimentară pentru accesul la dreapta. Continuă lucrările pe Rusciorului, pe Bieltz se va finaliza partea de carosabil, adică se va turna și stratul de uzură. La fel, pe Aleea Călăreților, primul tronson de la Bahluiului până la Costache Negri, finalizat, urmează să intrăm pe tronsonul trei, cum îl denumim noi, de Aleea Privighetorii până la strada Ludoș. Acolo săpătura generală este deja făcută, urmează să intrăm la bordurare.

R.:  Pe Rusciorului vom circula în acest an?

V.P.: Da. Mai mult ca sigur vom finaliza și strada Țiglarilor, în urma lucrărilor executate de cei de la System Yapi. Referitor la gropi, nu cred că vom mai avea în toamnă, nu vor mai fi – în maxim o lună, DPC va finaliza lucrările de plombare începute. Preconizăm să pornim stația de asfalt la începutul săptămânii viitoare. Am deviat circulația și de pe strada Maramureșului, un prim tronson din zonă este deja finalizat. Acum, cei de la System Yapi vor interveni și pe o zonă mai sensibilă, este vorba de Drumul Ocnei. Gropi vom avea în fiecare primăvară atâta timp cât avem trafic greu în Sibiu. Exemplu stau bulevarde precum Milea sau Coposu, refăcute în aceeași perioadă cu alte străzi tranzitate, însă, de traficul greu.

R.: Ce se va întâmpla în Cartierul Terezian. Strada Lungă are multe probleme, iar Gladiolelor e din ce în ce mai distrusă, ca exemple.

V.P.. Pe strada Lungă va mai fi amenajat și un giratoriu la intersecția cu Rusciorului. În ce privește acea zonă, va trebui să finalizăm lucrările după cele pentru rețelele de apă și canalizare. Prin finanțarea accesată de Apă-Canal sunt străzi pe care se va interveni. Sibienii vor vedea că în cadrul acestui proiect se va interveni, în perioada imediat apropiată, inclusiv pe Nicolae Teclu. Programul celor de la Apă Canal este unul ambițios. Pe lângă faptul că au rezolvat problemele din Țiglari, în cartierul Gușterița și în Turnișor, au trecut și la reabilitarea străzilor.

R.: Dar veți interveni și pe strada Lungă?

V.P.: În acest an, nu. Acolo este prevăzută, deocamdată, intervenția pe strada Țiglarilor, de la intersecția cu strada Lungă până la Lacul lui Binder.

R.. Tot la intrarea în Sibiu dinspre Mediaș sunt multe probleme și pe Calea Șurii Mari. Acolo va fi făcut un sens giratoriu, nou. Nu va arăta ciudat acest sens ”curat” iar la zece metri mai încolo începe un drum cu gropi?

V.P.: Acum noi suntem în perioada în care vrem să preluăm administrarea drumului până la centură. Noi știam că avem în administrare până la Petrom, dar pancarta cu intrarea în Sibiu este aproape de centură. Colegii mei lucrează la clarificarea acestei situații și, atunci, probabil că și acel drum va trebui reabilitat.

R.: Toate aceste plombări, câte eficiente sunt?

V.P.. Sunt anumite străzi unde, într-adevăr, este foarte greu de stabilit care mai este asfaltul original. Noi ne propunem să reabilităm complet cât mai multe străzi, moment de la care aceste plombări nu vor mai fi necesare.

R.. Primăria va accesa acel credit de 11,5 milioane de euro. Cum veți selecta străzile care să fie reabilitate din acești bani? Știu că au fost făcute studii de fezabilitate pentru multe străzi.

V.P.. Au fost pregătite cât mai multe studii. Sigur o să fie scoase la licitație mai multe pachete mici de străzi, nu va fi unul singur de 30 de străzi, câte ne-am propus minim. Acum, să vedem, în funcție și de constructori pe câte străzi pot intra. Ne propunem să începem în mod clar pe Anghel Saligny și Sturza, singurele străzi care au rămas nemodernizate din pachetul de străzi cuprins între Calea Dumbrăvii și Calea Cisnădiei. Sunt două străzi de pământ, de unde se aduce noroi către zona centrală.

R.. Referitor la curățenia în oraș. Încă sunt multe zone acoperite de pet-uri și alte plasticuri, aruncate de sibieni. Veți reuși să îi motivați și pe locuitorii orașului să își facă și ei curățenia de primăvară în jurul locuințelor?

V.P.: Avem un program avizat recent, prin care Schuster Ecologic intră etapizat în fiecare cartier.

R.: Sibienii nu o să fie implicați și ei? Doar nu vin cei de la Schuster să curețe și spațiul verde din fața blocului?

V.P.. Noi ne dorim ca sibienii să fie alături de noi, astfel de acțiuni cu asociațiile de locatari am mai avut. Am așteptat să facă tot sibienii primul pas, dacă nu, intervenim noi.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

lol

Acum 12 ani

A primit si asta dreptul sa vorbeasca?
Raspunde

e mai bine asa

Acum 12 ani

vorbeste mai putin si face mai mult. chiar e baiat serios, daca si de el comentam... chiar sunt rautati!
Raspunde

Lucian

Acum 12 ani

Poate cineva sa-i spuna la domnul primar, sa raspunda la sesizarile facute de oameni din sibiu, nu au internet in primarie?, poate nu au asa ceva!la noi e posibil orice, succes la astuparea gropilor, aceeasi munca in fiecare primavara, oare nu v-ati plictisit, eu unu sincer ma plictiseam sa fac acelasi lucru an de an, dar na unde nu e nici dumnezeu nu cere.e tot ce puteti face sincer.pe mine ma dezgusta astfel de oameni. fapte nu vorbe.
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

cum stam la capitolul calitate a lucrarilor...cam lasa de dorit si ceva reparat azi tine maxim 3 luni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus