Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Cum se mai fura din centura (II)

Continuăm fără mare tragere de inimă cu un nou episod din lungul serial al furtului din banii publici dați pentru centura ocolitoare a Sibiului. Un mod ingenios, pantentat cu ajutorul, se putea altfel, instituțiilor statului. Este vorba de recentele noi exproprieri pentru centura ocolioare a Sibiului, secțiunea a doua. Într-adevăr, acestea sunt finalizate, frontul de lucru există și nu numai în teren, ci și în tribunale. Adică la Tribunalul Sibiu, unde au ajuns cei mai mulți proprietari de terenuri de pe traseul centurii ocolitoare. Simțind miros de parvenire de pe urma necesarei lucrări, o parte din amintiții proprietari nu s-au mulțumit cu 17 – 20 de euro pentru un metru pătrat de teren expropriat în vederea construirii centurii. Și au cerut, în unele cazuri, chiar și 120 de euro pentru un metru pătrat. Dar pentru a combate bine în fața instanțelor, au avut nevoie de motive. De grabă încropite cu ajutorul Direcției pentru Agricultură și a Cadastrului sibian. Un singur exemplu – din 31 decembrie 2009 și până pe 7 ianuarie 2010, un teren aflat în extravilanul Sibiului, a fost scos din circuitul agricul și întabulat ca teren de construcții. Pac, noua situație a și fost depusă în fața instanțelor de judecată. ”Onorată instanță, acolo eu aveam intenții mari, o afacere de deschis, uitați, teren agricol. 120 de euro este un preț rezonabil pentru un metru pătrat”. Iar statul în loc să plătească despăgubiri de 20.000 de euro pentru un teren, livrează sibienilor descurcăreți 120.000 de euro. Ca exemplu. Despre cum să furi de unul singur bani de la cei mulți. Vom continua, din păcate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 309

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

bes

Acum 12 ani

Mda, interesant. Singura problema este lipsa detaliilor - cine este persoana, cine a aprobat, ce lege s-a incalcat etc. - fara de care acest articol ramane doar o poveste si in nici un caz o ancheta.
Raspunde

tf

Acum 12 ani

ttebuie facute exproprieri fara accetarea a diversolor preturi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus