Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Agnita isi reface intregul centru




Întreaga arteră principală a orașului Agnita va fi săpată și înlocuită. Administrația locală a lansat licitația cu cea mai mare valoare estimată, până acum, pentru o lucrare publică în orașul de pe Valea Hârtibiaciului – peste 22,7 de milioane de lei, inclusiv TVA.
 
Licitația pentru reabilitarea și modernizarea arterei principale a orașului Agnita are în vedere schimbarea totală a centrului localității, lucrările vizând inclusiv rețelele de apă și canal din corpul drumului. În plus, pe lângă regândirea sistemului de circulație, a parcărilor și a sistemului de marcare rutieră, centrul Agnitei va fi prevăzut cu piste pentru biciclete, separate de trotuare și de partea carosabilă destinată mașinilor.

Lucrările vor dura 18 luni de la data atribuirii contractului. Valoarea estimată a acestuia este de 19,109 milioane de lei fără TVA. Licitația pentru atribuirea contractului de lucrări a fost lansată pe 4 martie, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 31 martie 2010.

Criteriile de selecție a ofertei câștigătoare sunt în număr de șase. Prețul ofertei are cea mai mare pondere, 52,5%, urmată de ”durata medie a unui conflict de trafic” (16,5%) și de programul calității propus în ofertă (10,5%). Garanția tehnică a lucrărilor va conta în pnctajul final în proporție de 9,5%, termenul de realizare a lucrării în proporție de 4,5%, în timp ce pentru ”egalitatea de șanse”, organizatorii licitației au alocat 6,5% din punctajul final.

Fondurile necesare lucrărilor de reabilitare a centrului Agnitei sunt asigurate prin Programul Operațional Regional, Axa prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.1 și bugetul local. Contractul de finanțare a fost semnat în septembrie anul trecut.

Foto: primaria-agnita.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Georg

Acum 14 ani

CORRIGENDA TOCMAI in TITLU: Nu INTREGUL CENTRUL..ci INTREGUL CENTRU... Si asta ptr. ca sintagma compusa din substantiv+adjectiv primeste UN SINGUR ARTICOL HOTARAT... depinde de topica insa cum: fie subst.+art.hot+adj neart. CENTRUL INTREG, fie, la forma stilistic inversata, adj.+art.hot+subst.neart. INTREGUL CENTRU... Deci in aceasta sintagma substantiv+adjectiv/adjectiv+substantiv... PRIMUL dintre ele (topologic) poate primi articolul...celalat nu mai primeste nimic.. Da..am uitat..aici -L final este articolul hotarat...-U- este numai vocala-de-legatura, sau vocala-protetica.. Multumesc pentru rabdare, Georg
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 14 ani

Am corectat.
Raspunde

mihai tanase

Acum 14 ani

Corrigenda ? Ce legatura cu titlul ? Corrigenda este "erata" CORRIGÉNDA s.f. Listă de greșeli (de tipar) care trebuie corectate; v. erată. [< it., lat. corrigenda]. Poate "corigent" CORIGÉNT, -Ă, corigenți, – te, adj., s.m și f. (Elev sau student) care, la încheierea anului școlar, nu a obținut notă de trecere la una sau două materii și care urmează să dea toamna, din nou, examen la materia sau materiile respective. [Var.: corijent, -ă adj., s.m. și f.] – Din lat. corrigens, -ntis. Cam excesiva explicatia pentru un biet "L"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus