Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Jurnalul celor doi sibieni plecati in Tenerife. Plecati de tot!

O mai știți pe Jeanina? Colega noastră, de pe vremea când scriam la Sibiu Standard? Normal că o mai știți, doar nu aveați cum să ratați singura jurnalistă din Sibiu care călărește abitir ditamai motorul de enduro. Ei, bine, alături de prietenul ei Seb, au pus capac jurnalisticii de pe Cibin, și-au dat demisiile din holdingul lui Patriciu, au strâns puțin peste 1.500 de euro și au plecat. Către Tenerife. La ora redactării acestui text erau deja în Aeroport în Barcelona. Jeanina în baie, cu laptopul la încărcat – pentru a economisi din banii cu care au părăsit de tot Sibiul, au decis să nu închirieze până la următorul avion o cameră la vreun hotel.

Turnul Sfatului a decis să vă prezinte, zilnic sau cât de des se va putea, povestea celor doi sibieni plecați să trăiască în Tenerife. Acolo unde acum sunt peste 18 grade seara și, susține Jeanina, sunt cele mai bune valuri pentru surf. Nu că ne-am pricepe la asta.
Jeanina și Seb au plecat fără o țintă anume și cu CV-urorile traduse cu o seară înainte în spaniolă. Cu minimul de bagaje – că, deh, kilogramul costă la transport – cei doi au decis să încerce o nouă viață într-un alt colț de lume. În Tenerife nu cunosc pe nimeni, nu cunosc limba și nici nu știu exact ce vor face a câștiga bani.

Dacă veți urmări jurnalul celor doi, însă, veți afla cum reușesc doi sibieni isteți să se descurce în Tenerife. Departe de criză, de credite de la FMI, de prosteste, de șomaj, de frig, de mărțișoare kitschoase, de manele...

Jeanina și Seb, sunt, deocamdată, în aeroportul din Barcelona. ”A fost cea mai turbulentă călătorie cu avionul… chit că n-am călătorit pe calea aerului decât de vreo zece ori până acum. Suntem oarecum ghinionişti sau doar s-a întâmplat ca tocmai acum să ningă în Barcelona pentru prima dată în opt ani. Şi cum deasupra Cataluniei era furtună mare, aeronava a cam fost scuturată de era să mi se întoarcă din drumul firesc kinder-felie de lapte pe care-l mâncasem la scurt timp după decolare”, e povestea de dinaintea aterizării.

”Netul este bun aici, da’ pe bani. Partea bună e că primele 15 minute sunt gratis. După, dacă e nevoie, folosesc modemul de vodafon cu 2 euro pe Mb. Mi se lipesc ochii de somn. !Buenas noches!”, scrie Jeanina înainte de somnul de noapte, pe scaunele incomode din aeroport. Mâine la 11 au avion spre Tenerife.

Mai multe pe Blogul Jeaninei

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus