Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Galeria CSU, la mezat intre Medias si Ploiesti

Azi, mâine, la Sibiu începe turneul final al Cupei României la baschet masculin. Fără CSU Sibiu care, pentru al doilea an consecutiv, absentează din Final Four. Iar moartea caprei vecinului nu cred că încălzeşte pe cineva (şi Clujul stă acasă). Sincer, Cupa României nu este o competiţie nemaipomenit de importantă. E organizată de Federaţie pentru că „dă bine”. Dar nu îţi oferă niciun alt avantaj în afara unui nou trofeu în panoplie. La fel de sincer, pentru CSU ar „da bine”, că de la ultimul trofeu s-a cam aşternut praful pe vitrină. Până la urmă, însă, generatorul de sponsori, de dezvoltare, rămâne campionatul. Însă, anul acesta putea fi mai special pentru sibieni. Cum Final Four-ul Cupei României se ţine la Sibiu, echipa locală avea o şansă în plus pentru o finală la care sperăm cam de multişor. În schimb, pe terenul din Transilvania vor intra două mari rivale, Gaz Metan Mediaş şi Asesoft Ploieşti.

Să zicem că relaţiile dintre aceste trei echipe nu sunt din cele mai strânse. Şi nici dintre suporterii lor. Scanând un pic istoria ultimilor ani, meciurile cu Mediaşul şi cu Ploieştiul au fost mai tot timpul însoţite de scandal. La Mediaş au ieşit scântei şi s-a lăsat cu jandarmi. La Sibiu, ploieştenii s-au plâns că au fost spălaţi în suc şi apă plată. După ultimul meci al Mediaşului la Sibiu, galeria oaspete s-a plâns că a fost atacată cu pietre la câteva minute de la plecarea din spatele sălii. Prin urmare, încărcătură cât încape. Iar conducătorii celor două echipe ştiu foarte bine unde vin şi de unde provin tensiunile. Considerate favorite, şi Mediaşul şi Ploieştiul trag acum cu ochiul galeriei sibiene în speranţa unei susţineri deloc de ignorat. Nu degeaba despre galeria sibiană se spune că e „al şaselea jucător”. Sincer, nu ştiu înspre cine se va îndrepta susţinerea sibienilor dar aş putea paria că galeria lui CSU va susţine Mediaşul. Măgăriile ploieştenilor, mânărelile din teren, tarifele inventate pe loc la biletele de la Ploieşti, jignirile permanente aduse de oficiali ai echipei nu pot fi uitate foarte uşor. Iar medieşenii, deşi rivalitatea este crâncenă, sunt tot sibieni. Şi asta va conta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

pai nu?

Acum 14 ani

mai incape indoiala? Insa eu cred ca sibienii "vor tine" cu Mediasul, nu-i "vor sustine" foarte inflacarati. Adica vor aplauda si nimic mai mult
Raspunde

unu

Acum 14 ani

pana la urma Mediasul e in judetul Sibiu deci tot sibieni sunt si pentru asta au 100% sustinerea mea trebuie sa gandim mai departe de rivalitatea dintre cele 2 echipe din judet si sa ne bucuram impreuna pentru un eventual succes BAFTA MEDIAS IN CUPA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus