Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Judecatorii sibieni au retrocedat o intersectie 

Povestea retrocedării în natură a Teatrului ”Radu Stanca” cu aportul larg al judecătorilor sibieni este doar un episod din interesantele modalităţi de interpretare a spiritului şi literei legilor din România. Nu mai contează cine, nu mai contează când, ideea este că vaşnicii judecători sibieni au luat în serios cererea unui sibian de a-i fi retrocedat în natură o mare parte din terenul aflat la intersecţia dintre strada General Vasile Milea şi strada Revoluţiei. Mai pe „sibieneşte” spus, intersecţia de la celebrul bloc-plombă de pe Milea. Cu Legea 10 în mână şi cu ochii pe traficul din Sibiu, judecătorii au dat de pământ cu decizia Comisiei locale pentru retrocedări şi a decis că terenul din respectiva intersecţie nu este de interes public, nu serveşte interesului general şi nu poate fi plătit în bani. Prin urmare, au decis să dea dreptate moştenitorului care îşi cerea terenul în natură. Normal, decizia judecătorilor sibieni a fost puternic susţinută de colegii de la Alba Iulia. La recursul care a urmat la Curtea de Apel Alba, magistraţii au considerat, cu harta în mână, că intersecţia nu are vreo relevanţă şi că acolo moştenitorul îşi poate îngrădi terenul, îşi poate ridica o casă sau, de ce nu, poate amenaja un lac. Deci, retrocedare în natură să fie. Norocul nostru, al celor care considerăm utilă intersecţia, a venit de la bucureşteni. Mai precis de la judecătorii Înaltei Curţi care au studiat atent documentele şi au văzut că terenul cerut în natură este ditamai intersecţia din oraş. Şi au dispus despăgubirea materială a moştenitorului. Spre supărarea, probabil, a judecătorilor sibieni care prea erau ei nemulţumiţi cu atâtea intersecţii prin oraş.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

cip

Acum 12 ani

numai bine judecatorilor sibieni..,..
Raspunde

un curios

Acum 12 ani

Oare pe acolo nu era o unitate militara?
Raspunde

Niculaie

Acum 12 ani

GRADINA BARONULUI SAMUEL von BRUCKENTHAL din jurul (acum ruina:) Palatului de Vara Bruckenthal (asa se semna el, BruCKenthal, nu BruKenthal) oare pana unde se intindea? Era vestita in epoca prin manifestarile culturale de prim rang... Niculaie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus