Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Ludovic Orban, candidat la Sibiu, teroristi si patinoar ultramodern

A ratat de curând postul de preşedinte al PNL,  tot aşa cum a ratat în 1966 alegerile pentru  un post în Parlament, aici, la Sibiu. E vorba de Ludovic Orban, cel care candida în 1966 în circumscripţia Sibiu pentru un post de parlamentar, din partea PNL 93. Compa lansa noul patinoar ultramodern ăn Sibiu, iar spectacolul Miss Transilvania era un spectacol ce nu trebuia ratat de oficialităţile vremii.
14 noiembrie 1996. Ludovic Orban iese din cursa pentru alegerile parlamentare. Nu mai poate decât s le mulţumească sibienilor pentru vot. „Sper ca votul sibienilor să nu fie pierdut şi ei să fie reprezentaţi de CDR, a spus Orban menţionând că ”mă despart cu greu de Sibiu, unde am cunoscut mulţi oameni adevăraţi, care au fost calzi şi ospitalieri”. Exprimându-şi speranţa să mai candideze în circumsripţia Sibiu, domnia sa a lansat un îndemn hotărât ca în turul al doilea cei care au votat cu noi să voteze Emil Constantinescu”, scria în 1996 Rondul de Sibiu.

O lună mai târziu se lansa cu mare fast spectacolul Miss Transilvania, la Restaurantul Transilvania. Amfitrion: Constantin Chiriac, actualul director al Teatrului Naţional Radu Stanca. Organizatori: Ministerul Înăţământului, Casa de Cultură Studenţească şi Transilvania Night Club „Încercăm să reînnoim o tradiţie, a declarat Constantin Chiriac într-o conferinţă de presă, alături de Liviu Durdun. Spectacolul va conţine trei probe: ţinută de zi, de seară şi costume de baie. Este o alternativă pentru studenţii sibieni”, scria Rondul de Sibiu. Concursul a fost  câştigat de Mihaela Presecan din Cluj.  Premiul: 1, 5 milioane de lei şi o exclursie de o săptămână în Suedia.

Singurul tac terorist din România ultimilor ani s-a consumat la... Veştem. „Acţiunea  fost plătită de un cetăţean străin în scopul avertizării patronului aosciat de naţionalitate turcă. Detonarea încărcăturii a fost plasată în rezervorul colector al wc-ului distrus în proporţie de 50 la sută şi a provocat rănirea a cinci persoane”, scria Rondul. IPJ sibiu a făcut atunci şi arestrile: doi cetăţeni ai republicii Moldova, un cetăţean spaniol şi un român.

În plină iarnă, societatea Compa relansa patinoarul din Sibiu. „Patinoarul din Parcul Subarini a fost complet schimbat ca nou după multiplele îmbunătăţiri  şi schimbări realizate de societatea COMPA. Directorul general al unităţii, dl. Ioan Deac a tăiat panglica inaugurală”, scria Rondul. Intrarea era 3.000 de lei şi era deschis de dimineaţa până seara.
Compa avea luat patinoarul în concesionare pentru 10 ani, adică 2006. Nu a fost să fie...

Tot atunci,  „muribunda”  echipă de fotbal Inter Sibiu dădea printre ultimele lovituri pe oiaţa tranferurilor. În 3 septembrie, Radu Niculescu este transferat în liga secundă spaniolă, la Mallorca.


Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus