Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Aproximativ o suta de sindicalisti de la Cartel Alfa au pichetat Prefectura Sibiu

Aproximativ o sută de sindicalişti de la Cartel Alfa, majoritatea din învăţământ, au pichetat astăzi Prefectura Sibiu, fluierând şi strigând "Demisia", transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Cei aproximativ o sută de sindicalişti au ajuns în faţa Prefecturii Sibiu în jurul orei 10.00, având pancarte pe care scrie "Stop şomaj", "Locuri de muncă, nu şomaj", "45 la sută punctul de pensie şi salariul minim 705 lei". Sindicaliştii care reprezintă Cartel Alfa, majoritatea din Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Sibiu, sunt doar din municipiu, liderii de sindicat declarând că pe cei din judeţ nu au mai vrut să îi transporte la Sibiu. "Sunt aici aproximativ o sută de persoane, aşa cum am anunţat iniţial. Nu aşteptăm foarte mult de la manifestarea de astăzi, dar vrem să îi înmânăm prefectului doleanţele noastre pentru ca şi el să poată veni în sprijinul nostru. Aşteptăm însă să vedem cum se derulează calendarul negocierilor la nivel naţional", a declarat preşedintele Cartel Alfa Sibiu, Marius Vingerzan. Potrivit acestuia, în cazul în care solicitările sindicaliştilor nu vor fi rezolvate favorabil, aceştia sunt dispuşi să îşi continue calendarul protestelor, urmând greva de avertisment şi apoi, dacă va fi cazul, greva generală. Vingerzan a spus că principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt legate de aplicarea legii unitare a salarizării bugetarilor şi de legea pensiilor. Protestatarii au blocat un sens de mers de pe şoseaua din faţa Prefecturii, mai multe echipaje de poliţişti dirijând traficul în zonă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus