Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Yes, we can!

Gheorghe Roman este tânărul deputat prins cu fiţuica pe toată lucrarea sa din parlament. Nu o fi mare lucru, veţi spune, că alţii au furat bani, nu idei. Că ditamai senatorul Voicu, iată, ce trafic de influență a făcut. E adevărat, dar cred că cel mai important pentru astă ţărişoară este să apară acei oameni care pot lucra cu principii sănătoase pentru a sădi idei de viitor. Căci bani, vorba aia, pot veni şi de la FMI, bani, mai pică și de la căpșunari, se mai scurg câteva miliarde și ceva și de la taxe și impozite. Niciodată astă țărișoară nu va intra în faliment. Dar, atâta timp cât cei care se impun ca lideri ai momentului se pretează a a-și copia un discurs din introducerea unui interviu, șanse ca banii să fie puși să lucreze nici că sunt. Exaltarea mea din titlu se referă, însă, la alți tineri. La cei de după generația lui Gheorghe Roman. La cei care își aduc cu greu aminte despre pionieri, dar știu, totuși, gustul de Cibo și de sucuri de la dozatoarele TEC. E vorba de generația lui Mihai Curtean și cea a lui Nicu Ștefănuță (îi puteți citi în pagina 10). Tineri cu principii de admirat. Pe care și le urmează. Pe care le cultivă, pe care au curajul să le promoveze oricând în spațiul public. Tineri care lucrează pe propriile lor puteri, care nu se tem să fie lideri, chiar dacă nu o fac ostentativ. Îmi cer scuze pentru cei din generația lui Mihai și a lui Nicu, pe care nu îi cunosc sau nu îi amintesc aici. Nici nu aș avea cum. Sunt convins că sunt mulți. Că se pregătesc, fiecare pe domeniul lui, să preia țara asta. Sunt convins că, nu chiar conștient, au răbdarea de a aștepta dispariția fizică a lui Voicu și a rețelei sale, ca să nu mai vorbim de Iliescu și cei de-o seamă. Și să-mi fie scuzat titlul, preluat de la americani. Este, deocamdată, cel mai de impact slogan electoral al schimbării. Asta, însă, doar până când generaţia lui Mihai şi a lui Nicu vor aduce un nou motto vremurilor ce vor veni. Cu fiecare articol pe care îl scriu despre infamiile actualilor, îmi dau seama de potențialul celor care vor veni. Și pe care chiar cred că îl vor folosi pentru a-și vedea de treabă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

cadrilater

Acum 12 ani

fiind 3 surse diferite de inspiratie, "decoperirea" nu mi se pare intamplatoare, ( doar nu citesc ziaristii chiar tot) dar si asa fiind, este mereu si mereu linia minimei rezistente, speranta ca merge si asa, ca nu va observa nimeni, ca ii poti pacali pe alegatori, ca activitatea politica este doar una de alibi, un balast pe care il iei in calcul pentru ati face in liniste afacerile proprii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus