Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

Trihenea: Numirea la Ministerul Economiei este punctul maxim al carierei mele de energetician

Prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea, a declarat că numirea sa ca secretar de stat pe probleme de energie şi resurse miniere în Ministerul Economiei reprezintă "punctul maxim" al carierei sale de energetician, având în vedere că din 1974 lucrează în domeniu. 


Trihenea a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că aşteaptă ca Hotărârea de Guvern cu revocarea sa din funcţia de prefect şi numirea în funcţia de secretar de stat să fie publicată în Monitorul Oficial, dar deja şi-a luat rămas bun de la directorii serviciilor deconcentrate cu care a avut, miercuri, o întâlnire la sediul Prefecturii Sibiu. 

Constantin Trihenea se declară onorat de numire şi speră să poată face mai mult pentru Sibiu din postura de secretar de stat. "Este o onoare pentru mine această numire. Aştept însă ca ea să devină oficială prin publicarea în Monitorul Oficial. Este o promovare pentru mine şi reprezintă puntul maxim al carierei mele de energetician. Sper ca astfel, din postura de membru al Guvernului, să pot să ajut mai mult Sibiul şi să facem totul pentru sibieni", a spus Trihenea. Acesta a adăugat că lucrează din 1974 în domeniu şi se mândreşte cu faptul că a lucrat la Turceni. "Am lucrat încă din anii `70 la Turceni la primele două grupuri energetice de 330 MW, ca inginer. Centrala de la Turceni a fost centrala fanion a sistemului energetic românesc până la apariţia centralei nucleare. Acolo mi-am început pregătirea, dar aceasta a continuat tot timpul, chiar până anul trecut când am preluat funcţia de prefect", a mai declarat Trihenea. 
Potrivit CV-ului prefectului de Sibiu, postat pe site-ul Prefecturii Sibiu, Trihenea a urmat Institutul politehnic "Traian Vuia" din Timişoara, obţinând licenţa de inginer electroenergetic. Până în anul 1990 a lucrat în sistemul energetic din România, la diferite companii, iar apoi a trecut în sectorul privat. Trihenea şi-a deschis o societate comercială, care se ocupă de lucrări de energetică urbană şi industrială, lucrări de construcţii şi instalaţii în staţiile electrice 20 KV - 400KV ale Electrica SA, Transelectrica SA şi Hidroelectrica SA. În politică, Trihenea a intrat în 1996, odată cu înscrierea în PD. El a fost consilier local al PD şi al PDL în Consiliul Local Sibiu, iar apoi a deţinut, pe rând, funcţiile de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL şi de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Sibiu. El a fost de două ori candidatul partidului său pentru primăria Sibiu, fără a obţine mandatul şi a candidat în 2008 pentru Camera Deputatilor în Colegiul electoral nr 6. Trihenea este căsătorit şi are doi băieţi, dintre care unul lucrează ca economist la firma familiei, iar cel de-a doilea termină în acest an Facultatea de Energetică. Prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, a fost numit secretat de stat în Ministerul Economiei, iar locul său la Prefectură va fi luat de Horaţiu Răcuciu, a anunţat, miercuri, preşedintele PDL Sibiu, senatorul Ion Ariton. Potrivit lui Ion Ariton, decizia de numire a lui Constantin Trihenea ar trebui să apară, miercuri, în Monitorul Oficial, fiind valabilă începând cu această dată, dar plecarea efectivă a lui Trihenea de la Prefectură se va face în aproximativ o săptămână. Potrivit acestuia, locul lui Trihenea la Prefectura Sibiu va fi luat de Horaţiu Răcuciu, în prezent director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci. "Propunerile pentru cei doi au fost făcute la pachet, deci nu se pune problema ca Horaţiu Răcuciu să nu fie acceptat în funcţia de prefect al Sibiului. Mai trebuie să treacă doar câteva etape, să preia activitatea de la Prefectură, iar numirea lui se va face, cel mai probabil, într-o săptămână", a spus Ariton.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus