Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Teatru radiofonic despre viata parintelui Arsenie Boca

Ascultătorii Radio România Actualităţi (RRA) vor avea parte duminică, de Praznicul Învierii Domnului, începând cu ora 23,00, de spectacolul de teatru-document "Părintele Arsenie Boca - Sfântul şi omul cavernelor". O producţie a Teatrului Naţional Radiofonic, spectacolul este realizat în cadrul proiectului "Biografii, memorii", după un scenariu radiofonic de Ion-Costin Manoliu, în regia artistică a lui Nicolae Mărgineanu, informează Agerpres.
Din distribuţie fac parte Mihai Bica, Dan Săndulescu, Alexandru Suciu, Alexandru Nedelcu, Alin Panc, Armand Calotă, Constantin Bărbulescu, Orodel Olaru, spectacolul beneficiind de participarea preotului Nicolae Streza.
Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului se perindă zilnic sute de pelerini. Duhovnicul s-a născut la 29 septembrie 1910 în satul Vaţa de Sus din Ţara Zarandului şi a fost botezat cu numele Zian Vălean. A studiat la Academia Teologică "Andreiană" din Sibiu, pe care a absolvit-o în 1933.
În Vinerea Izvorului Tămăduirii, după Paştele din anul 1940, a fost tuns în călugărie la Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus, primind numele Arsenie. Scenariul radiofonic după care a fost construit spectacolul porneşte de la mărturia preotului Nicolae Streza, ucenic al Părintelui Arsenie din 1942.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

ioana

Acum 12 ani

ce bine ca in vremurileacestea mai sunt oameni oreoupati in sensul cel mai profund si autntic de Suflet si ne ofera ocazia de a cunoaste intr-um mod simplu pe MARELE parinte ARSENIE.Multumim radio actualitati pentru darul minunat
Raspunde

elena

Acum 12 ani

actorul bica cu vocea lui minunata parintele streza va multumim tuturor
Raspunde

cristi

Acum 11 ani

nu am ascultat piesa radiofonica fiinca am aflat despre ea dupa ce s-a difuzat,dar nu pot sa spun decat ca e o initiativa extraordinara a celor de la ,,radio Romania actualitati''in aceste vremuri de profunda intinare a lui Dumnezeu de catre oameni.Inchei prin a pune pe tapet doua ziceri de duh ale Sfantului Parinte ARSENIE BOCA---,,Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri,iar Dumnezeu se roaga de om sa-si schimbe purtarile.Socotiti si voi,care de cine asculta?''--------,,Un locuit de Dumnezeu e stramutat in alte evidente ale existentei.Prezenta lui provoaca lumea si o antreneaza intr-un conflict de limita.Lumea nu mai are ce-i face,decat sa omoare marturisitorii,amagindu-se ca prin aceasta a scapat de realitatea ce-i contrazicea si mustra linistea'' Constiinta din nou reprezinta Dumnezeul nostru,de aceea ne e frica de moarte pentru ca constiinta noastra nu este curata,nu traim intru Dumnezeu,iar singura cale de a o curati e trairea intru Dumnezeu si Spovedania si Impartasania regulata
Raspunde

cristi

Acum 11 ani

pentru cei ce n-au fost la manastirea Prislop,le recomand din tot sufletul sa mearga sa se inchine,sa aprinda o lumanare,sa duca o floare si sa sarute Sfanta Cruce a marelui Parinte Arsenie Zian Boca--------------------vorbe de duh ale marelui Sfant Parinte--,,Cat asculti de Dumnezeu atat asculta si El de tine''---,,Dumnezeu nu uita de om cum uita omul de Dumnezeu''---,,Cel mai frumos dar pe care putem sa-L facem lui Dumnezeu,este sa ne daruim Lui pe viata''---,,Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut''---,,De carma mintii atarna incotro pornim si unde ajungem''---,,Iisus a tamaduit orbirea ochilor,dar n-a putut tamadui orbia rautatii.Orbia rautatii nu are leac,dar are pedeapsa''---,,Nu suntem din maimuta,dar mergem cu pasi repezi spre ea''---,,Doar Sfanta Liturghie mai tine lumea''---,,Si pana nu-L gasesti pe Dumnezeu,nu te afli nici pe tine,nu-ti gasesti nici sensul tau,nici sensul lumii''---,,Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri,dar nu-L stiti pe El.''---,,Cel mai greu pacat,vesnic fara iertare,este starea omului impotriva adevarului''---,,Iertand stregi ce ierti.Ce ierti la altul,tie ti se va sterge.Judecata aceasta te va scoate de sub judecata---,,Sfarsitul betivului e sau in sant sau la casa de nebuni,iar sufletul ii este in iad inca de aici''---,,Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului''---,,Pacatele se inregistreaza in codul genetic al fiecaruia''---,,Aceasta este ratiunea ascunta a Providentei:toata lumea este ispitita sa se ciocneasca de Iisus''---,,Sa-ti feresti capul de frig si de prostie''
Raspunde

fvjuhbkj

Acum 11 ani

bun
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus