Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
10°C

Sibiul, in topul destinatiilor turistice in vacanta de Paste

În topul preferinţelor turistice în această vacanță de Paște au fost pensiunile din Bran-Moeciu, Bucovina, Vrancea, Sibiu, Maramureş şi Buzău, care au fost ocupate în proporţie de 80 la sută, se arată într-un comunicat al Federației Patronatelor din Turismul ROmânesc. Pe locul doi se află staţiunile montane, iar dintre acestea cele mai solicitate au fost locaţiile de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns cu greu la 40%. A fost cerere şi pentru celelalte staţiuni montane unde s-a înregistrat un grad de ocupare de 25% din capacitatea de cazare.
O alta destinatie atractiva a reprezentat-o marile orase, unde aproximativ 5.000 de turişti români au ales să servească masa tradiţională de Paşte în restaurantele hotelurilor.
Numărul turiştilor care şi-au petrecut anul acesta vacanţa de Paşte într-un hotel sau într-o pensiune omologată din România este mai mic cu aproximativ 11.000 faţă de 2009. Din datele centralizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a rezultat că anul acesta, circa  37.500 de români şi-au petrecut sărbătorile de Paşte într-o structură de primire turistică omologată din România faţă de 48.500 câţi au fost anul trecut.  Şi sumele cheltuite pentru vacanţă au fost mai mici. Dacă în 2009 românii au cheltuit pentru serviciile turistice peste 25 de milioane de lei, anul acesta au dat puţin peste 15 milioane de lei.
Cauzele scăderii numărului de turişti sunt multiple. Anul acesta au fost mai puţine zile libere de Paşte şi nu s-a putut face legătura cu nicio altă sărbătoare. Banii sunt o altă problemă. Deşi tarifele au rămas aceleaşi ca în 2009, puterea de cumpărare a românilor este mult redusă, din cauza crizei economice.
La polul opus a fost litoralul, şi asta în ciuda faptului că hotelierii au încălzit anul acesta camerele. Anul acesta, aproximativ 1.500 de turisti, în special pescari pasionaţi şi iubitori de peisaje inedite, şi-au petrecut Paştele în pensiunile şi hotelurile din Delta Dunării. Aproximativ 8.000 de turisti şi-au petrecut Paştele în diferite staţiuni balneoclimatice, unde ofertele a avut cele mai mici tarife.
Nici turismul extern nu a fost la cotele aşteptate. Majoritatea au plecat în Grecia sau Bulgaria, unde vacanţa i-a costat cam 480 de euro, dar cu mesele incluse, ceea ce la noi se plăteşte separat. Din statistici nu putem şti câţi au plecat la rude, la prieteni sau pe cont propriu în ţară sau străinătate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus