Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Rares Popsa & Jörg Enz Jazz Guitar Duo

După o perioadă de sărbătoare pentru toţi românii, Imperium a hotărât să prelungească zilele de petrecere şi le oferă sibienilor pasionaţi de muzica buna un spectacol de jazz cu 2 muzicieni extraordinar de talentaţi: Rareş Popşa şi Jorg Enz.

Clubul de Jazz „Nae Ionescu“ din cadrul Imperium şi - a făcut deja o tradiţie din a atrage cei mai buni muzicieni de jazz care vin la Sibiu, deci fără îndoială că Miercuri 7 Aprilie, vom asista la un super -spectacol alături de cei doi muzicieni incredibil de talentaţi, dar şi de invitaţii lor, după concert urmând o sesiune de jam-session cum doar la Imperium puteti asculta. Adevăratul Jazz se cântă doar la Imperium !

Rareş Popşa, născut la Sibiu, este absolvent al Academiei de Muzica din Trossingen/Germania, specializarea chitara clasică. Rareş are în ultimii ani o activitate muzicală bogată, incluzând muzica clasică, muzica contemporana, tango argentinean si jazz, concerte in Europa şi Asia, înregistrări CD, radio si tv.  Bursier al L-Bank Musikstiftung şi al Consulatului onorific al României la Stuttgart,  câştigător al Premiului I, împreună cu Zero Hour Quintet la concursul internaţional Astor Piazzolla din Castefidardo/Italia 2001 (nuevo tango), premiul I la Galele Studentesti de Jazz  Sibiu 2008 împreună cu Guilty Lemon (soul, funk, jazz), premiul al II-lea în 2009 împreuna cu Matthias Anton Group (modern jazz) la Premiile de Jazz Baden-Würrtemberg/Germania, Rareş face dovada unui talent nativ, care a fost educat, ajungând în prezent unul din cei mai buni chitarişti de jazz din ţară.

Jörg Enz, nâscut în Germania, se dedică studiului chitării la vârsta de 15 ani, iar mai târziu urmează cursurile Universităţii din Freiburg/Germania  şi este în prezent unul dintre cei mai importanţi chitarişti de jazz din ţara sa natală. Un moment deosebit în cariera sa este impactul pe care l-a avut oraşul New York, capitala mondială a jazz-ului. Acolo intră în contact cu mari muziceni de jazz şi devine elevul chitariştilor, deja legende, Peter Berstein si Randy Johnston. Susţine numeroase concerte şi festivaluri în SUA şi în Europa ca lider de trupa şi sideman.
Rareş Popşa & Jörg Enz Jazz Guitar Duo se înfiinţează în anul 2008 şi are deja la activ numeroase concerte în Germania şi Elveţia. Având un vocabular muzical bogat, cei doi chitarişti se completează şi se susţin pentru a crea o atmosferă aparte. Stăpânirea tehnică a instrumentului şi precizia ritmică şi dinamică, fac posibilă excluderea secţiei ritmice, formată în mod normal din tobe şi contrabas.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus