Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Victor Rebengiuc si-a amintit de “Morometii" in Toparcea

Filmările la producţia “Tatăl fantomă” în regia lui Lucian  Georgescu şi cu Marcel Iureş în rol principal l-au adus la Sibiu pentru o scurtă perioadă de timp şi pe celebrul actor Victor Rebengiuc. Acesta a filmat în satul Topârcea de lângă Ocna Sibiului o scenă care aminteşte de cunoscuta lui performanţă din rolul lui Ilie Moromete, din filmul “Moromeţii” în regia lui Stere Gulea, din 1988. “Tatăl fantomă” va avea o premieră specială la Sibiu, cel mai probabil în iarna acestui an.

 

Filmările la “Tatăl Fantomă” în judeţul Sibiu au durat câteva zile şi au inclus atât locuri turistice din Sibiu, precum Podul Minciunilor sau Piaţa Mică, cât şi zone pitoreşti mai puţin umblate, precum Ocna Sibiului sau satul Topârcea din apropierea Ocnei. Acestor locuri se adaugă Pasajul Scărilor, Casa cu Cariatide sau chiar nişte catacombe. Regizorul Lucian Georgescu se declară mai mult decât mulţumit de ceea ce a putut filma la Sibiu şi spune că absolute tot ce s-a filmat pe plaiuri sibiene va putea fi văzut în noul său film. “Absolut tot ce am filmat la Sibiu şi în împrejurimi va intra în montajul filmat. Materialul arată absolut superb şi sintem foarte mulţumiţi de el”, spune Lucian Georgescu.
 

Victor Rebengiuc şi Marcel Iureş

Pe perioada filmărilor întreaga echipă a fost cazată în complexul de la Ocna Sibiului. Dacă despre rolul pe care îl face Marcel Iureş în acest film s-a mai scris, mai puţin cunoscut este faptul că  şi Victor Rebengiuc are un rol în film. Un rol care îl face pe Lucian Georgescu să-şi amintească de celebra ecranizare a “Moromeţilor” lui Marin Preda în regia lu Stere Gulea. “Nu doar Marcel Iureş a fost oaspetele judeţului, ci şi Mihaela Sârbu, protagonista filmului, Nicodim Ungureanu şi nu în ultimul rând Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, care au filmat o scena la Topârcea. Această scenă va aminti poate, cu umor parodic însă, de performanţele “ţărăneşti” din Moromeţii....”, a mai explicat regizorul.

 

Premieră la Sibiu

 

Echipa de producţie a filmului speră să definitiveze “Tatăl fantomă” în cursul acestei veri, după care pelicula va intra într-un circuit festivalier. Cei care au muncit la acest film spun că este decizia distribuitorului când are loc premiera naţională şi internaţională a filmului, cel mai probabil către iarna acestui an. Sigur este însă faptul că sibienii vor avea ocazia să găzduiască şi o premieră specială a filmului, nu doar filmările, “pentru că am fost primiţi cu braţele deschise şi iubim mult oraşul”, explică Lucian Georgescu.

 

 

 

Casetă citat:

 

“Iubesc Sibiul din suflet şi a fost pentru mine o întoarcere sentimentală în Capitala Culturală Europeană, o întâmplare minunată, unică pentru ţara noastră. Am fost onoraţi să filmăm la dumneavoastră acasă, le mulţumesc sibienilor şi celor din Ocna şi Topârcea pentru bunătate şi ospitalitate, domnilor de la Primăria Sibiu care ne-au ajutat eficient şi cu suflet, şi nu în ultimul rând domnului  Klaus Johannis pentru eleganţa şi generozitatea-i nobilă”, Lucian Georgescu, regizor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus